15/1/2017: Εναρκτήριο μίνι φέστιβαλ – νέος κύκλος μαθημάτων 2017


 

Το πολιτιστικό κέντρο αφρικανικής τέχνης & πολιτισμού ANASA που βρίσκεται Σφακτηρίας 24 & Πλαταιών στον Κεραμεικό κάνει ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή και συνεργασία σε μαθήματα χορού, μουσικής, εικαστικών & μελέτης των πολιτιστικών χαρακτηριστικών τους!

Την Κυριακή 15 Γενάρη στις 18:00 καλωσορίζουμε την καινούργια σεζόν και σας προσκαλούμε στην εναρκτήρια εκδήλωση μας. Θα προβληθούν ντοκυμαντέρ και βίντεο που σχετίζονται με τα θεματικά εργαστήρια, γνωρίμια με τους εισηγητές και παρουσίαση των μαθημάτων. Σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα με ‘‘λίγο’’ κρασί, αφρικανική κουζίνα, κρουστά & έλατε να παίξουμε με ρυθμικά παιχνίδια.

Η ANASA προσκαλεί μικρούς και μεγάλους, με ενδιαφέρον στις αφρικανικές και ασιατικές τέχνες και στη θεραπευτική ικανότητά τους, στην πολυπολιτισμικότητα και στον διαπολιτισμικό διάλογο μέσω της μουσικής και του χορού. Προσφέρονται εγγραφή και δίδακτρα σε πολύ χαμηλές τιμές και οικονομικά πακέτα βιωματικής εκπαίδευσης που προωθούν την ομαδικότητα και αποκτούν μουσικοθεραπευτικές και χοροθεραπευτικές διαστάσεις!

Καθόλη την εβδομάδα από τις 16 έως τις 22 Γενάρη τα μαθήματα θα είναι δωρεάν για όποιους ενδιαφέρονται να έρθουν σε μια πρώτη επαφή Τα πρακτικά μαθήματα πραγματοποιούνται από ειδικούς δασκάλους στο χώρο του αφρικάνικου χορού (παραδοσιακός, σύγχρονος και έντεχνος), αφρικάνικων κρουστών, κρουστικών χορών κ.α.. επίσης με αυτά τα εργαστήρια στηρίζει έλληνες μετανάστες και πρόσφυγες καλλιτέχνες σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί ο διαπολιτισμικός διάλογος.

 

Παραδοσιακά κρουστά Δυτικής Αφρικής

Κρουστά & Ρυθμοί “Zambos” & “Criollos” από την αφρικανική διασπορά της Ν. Αμερικής

Body Percussion

αφρικανικοί χοροί (κένυα)

αφρικανικοί χοροί από την παράδοση της Δυτικής Αφρικής

Αφροβραζιλίανικος χορός

Ινδική Ρυθμολογία & Κρουστικός Χορός Νότιας Ινδίας- Bharata natyam

Tribal Fusion Bellydance

Κατασκευή Αφρικανικής Μάσκας

Εργαστήριο Τεχνικής Μπατίκ & Εικαστικών

Εργαστήριο Θεατρικού, Μουσικού & Εικαστικού Παιχνιδιού, μέσω Αφήγησης Παραμυθιών

Hatha Yoga

Pilates (για ενδυνάμωση)

Μάθημα φωνητικής τοποθέτησης & ερμηνείας

• Ενεργειακές Θεραπείες

• Εργαστήρια – Σεμινάρια βοτανοθεραπείας, pelmaculture

 

Τις Κυριακές o χώρος θα είναι ανοιχτός από τις 18:00 και μετά, όπου θα γίνονται Προβολές, Ντοκυμαντέρ, Παρουσιάσεις Βιβλίων, Εκθέσεις, Συζητήσεις, Μουσική, Αυτοσχεδιασμοί, Κουζίνα κτλ Το κάλεσμα είναι ανοιχτό για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μαζί μας και να συνδιαμορφώσουμε ιδέες & εφαρμογές.

Το καθένα από τις παραπάνω ενότητες προσφέρει μια πολύπλευρη εμπειρία στις τέχνες αφρικανικών και ασιατικών πολιτισμών, καθώς ταξιδεύει τον ενδιαφερόμενο σε διαφορετικές εποχές και είδη χορού μέσω πιο παραδοσιακών αλλά και πιο σύγχρονων καλλιτεχνικών μορφών. Εξετάζοντας βιωματικά, όχι μόνο τις επιρροές του παραδοσιακού στο σύγχρονο, αλλά και την αισθητηριακή, συναισθηματική και θεραπευτική δύναμη που κρύβουν η κάθε μία από τις παραπάνω τέχνες! Αφήστε το σώμα σας και τις αισθήσεις σας, το ρυθμό σας, και τη μουσικότητά σας να πάρουν… ANASA!

πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής:
e-mail: info@anasa.org.gr • www.anasa.org.grwww.facebook.com/groups/ANASA.ORG

 

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Μαθημάτων

 

 

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.