2017: Κρουστική Χοροί & Bodypercussion


ΚΡΟΥΣΤΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ & BODYPERCUSSION

Kάθε Σάββατο στις 18.30 με τη Νατάσσα Χαντά-Μάρτινς

Το Body Percussion είναι μια αφρο-αμερικάνικη τέχνη που συνδιάζει το χορό με τη μουσική! Στο κέντρο του είναι ο ρυθμός, το βασικότερο συστατικό της μουσικής και του χορού, αλλά και οι ήχοι που μπορούμε να παράγουμε με το σώμα μας και τη φωνή μας. Μέσα από ρυθμούς και μελωδίες από όλο τον κόσμο συντονιζόμαστε ομαδικά και βιώνουμε σωματικά πώς κίνηση και ήχος γίνονται ένα. Στο Body Percussion μελετάμε παράλληλα το τραγούδι, το ρυθμό και το χορό και εξερευνούμε τις παραδόσεις των πρώτων Αφρικανών στην Αμερική. Είναι η πιο παλιά και παράλληλα ολοκαίνουρια τέχνη!

* Η Νατάσα Χαντά-Μάρτιν απέκτησε διπλώματα χορού και διδασκαλίας από τα τμήματα Μπαλλέτου, Μοντέρνου και Κλακετών του Imperial Society of Teachers of Dancing (I.S.T.D., UK) και του Royal Academy of Dance (R.A.D., UK). Εκπαιδεύτηκε με τον Θάνο Δασκαλόπουλο στις κλακέτες και τη μουσική του σώματος και έχει πάρει μαθήματα από σημαντικούς δασκάλους αυτών των τεχνών, όπως είναι οι Max Pollak, Heather Cornell, Roxane Butterfly, Junior Laniyan, Michele Drees, Simone Mongelli, Keith Terry, Leela Petronio κ.α.. Συγχρόνως σπούδασε στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει πειραματιστεί σε πολυετή μαθήματα και πολυάριθμα σεμινάρια αφρικάνικου χορού, rhythm tap, hip hop, σύγχρονου χορού, body percussion και flamenco σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Είναι η πρώτη Ελληνίδα απόφοιτος του μεταπτυχιακού ανθρωπολογίας του χορού και εθνοχορολογίας, Choreomundus: International Master’s in Dance Knowledge, Practice and Heritage. Όντας στην ομάδα χορού του Choroemundus συνεργάστηκε με χορευτές διαφόρων ειδών χορού και συμμετείχε σε συνδιδασκαλίες κρουστικών χορών σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Από το 2012 συνεργάζεται στενά με τη Sara Azzarelli, χορεύτρια του ινδικού χορού Bharatanatyam, όπου συνδυάζουν την ινδική ρυθμολογία με το body percussion και έχουν δείξει τη δουλειά τους, Dancing in Tongues, σε Γαλλία, Αγγλία, και Ουγγαρία. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον έγκειται στην Νιγηριανή εθνοτική ομάδα Γιουρουμπά και το καλοκαίρι του 2013 διεξήγαγε έρευνα στη νοτιοδυτική Νιγηρία πάνω στους χορούς και τη γλώσσα των Γιουρουμπά.

e-mail: natasa.chanta.martin@gmail.com

 

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.