2017: Χάθα Γιόγκα


Χάθα Γιόγκα

 

Kάθε Τετάρτη στις 20.30 με την Αιμιλία Μπουρίτη

Το μάθημα της Χάθα Γιόγκα επικεντρώνεται σε τεχνικές χαλάρωσης, αναπνευστικών ασκήσεων, ψυχωσωματικού εξαγνισμού, διαλογισμού, ολοκληρωμένη εκγύμνασης του σώματος, ανάπτυξης μίας πανανθρώπινης συλλογικής συνείδησης, και τέλος θεμελιώνει τη ψυχική βάση για την ανάπτυξη της τέχνης της ζωής.

* Η Αιμιλία Μπουρίτη διδάσκει Χάθα Γιόγκα από το 2004. Το ολιστικό της σύστημα της απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και τις κουλτούρες. Στόχος της είναι μέσα από το σύστημα της Χάθα Γιόγκα να βοηθήσει τον σύγχρονο άνθρωπο να αποφορτιστεί από το άγχος και το βάρος της πόλης και να ξαναοργανώσει τη ζωή του σε νέα βάση παίρνοντας ενέργεια από το κέντρο του εαυτού του αλλά και το σύμπαν. Να γυμνάσει σε βάθος το σώμα του και να το εμπιστευτεί. Το σύστημα της είναι επίσης χρήσιμο για τους καλλιτέχνες αφού αντιμετωπίζει τον καλλιτέχνη ως μία πηγή ενέργειας και μεταδοτικότητας που εκφράζεται μέσα από την τέχνη του μεταμορφώνοντας το κοινό του. Η Αιμιλία Μπουρίτη έχει διδαχτεί γιόγκα στην Ινδία, στο University of Benares,στη Γαλλία στο Bonfin Cultural Centre, στην Μεγάλη Βρετανία στο Brighton Cultural Centre.

Eίναι επίσης χορογράφος, performer και εικαστικός καλλιτέχνης. Σπούδασε “Performance και visual art ” με μεταπτυχιακές σπουδές ευρωπαϊκού τύπου, επιπέδου Μaster με αντικείμενο την “Performance”, στο βρετανικό Πανεπιστήμιο Βrighton. Δημιουργεί τη «συν+εργασία – Ομάδα Αιμιλίας Μπουρίτη: Το έργο της συνδυάζει την performance με την εικαστική εγκατάσταση καθώς δρα σε τοπικά προσδιορισμένους χώρους (site specific performance). Επίσης έχει δημιουργήσει συνδυαστικές – ολοκληρωμένες παραστάσεις (integrated performance) όπου η κίνηση του σώματος, ο λόγος, η εικαστική τέχνη και η μουσική δημιουργούν ένα δυναμικό διάλογο.

Tο έργο της παρουσιάζεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό: ELIA Vienna, Grand Parade Brighton, Διεθνές Φεστιβάλ Χοροθεάτρου Βαρσοβίας, Μπιενάλε Αθήνας, Πάτρα 2006 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, διεθνής εικαστική έκθεση «A Thousand Doors» Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, ΤΒΕΧ Τεχνόπολις, Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Φεστιβάλ Αισχυλείων, Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων, Διεθνές Φεστιβάλ «Back to Ahtens» Cheap Art, κ.ά. Συμμετείχε επίσημα στο Ιαπωνικό Πρόγραμμα “2005 EU-Japan Year of People-to-People Exchanges”. Διδάσκει περιοδικά “Performance” στο Πανεπιστήμιο Tilburg στην Ολλανδία, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο Τμήμα “Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης” στη Θεσσαλονίκη και διεξάγει τα τελευταία έξι χρόνια σεμινάρια με αντικείμενο την performance στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

e-mail: ebouriti@yahoo.gr

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.