2017: Παραδοσιακή ρυθμή & κρουστά “zambos” & “criollos”


ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΡΥΘΜΟΙ & ΚΡΟΥΣΤΑ “zambos” & “criollos” ΑΠΟ ΤH ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ

Kάθε Πέμπτη στις 21.00 με τον federico bustamant

Το εργαστήριο είναι μία εισαγωγή στη γνώση της λαϊκής μουσικής της Νότιας Αμερικής. Θα επικεντρωθούμε ειδικά σε κάποιους ρυθμούς της Αργεντινής, Χιλής, Περού και Ουρουγουάης. Μπορεί να το παρακολουθήσει όποιος έχει βασικές μουσικές γνώσεις και ενδιαφέρον για την μουσική και τον πολιτισμό της Λατινικής Αμερικής. Το εργαστήριο παρέχει ένα σετ κρουστών για την εξάσκηση των μελών. (Cajones, αξεσουάρ) Παρόλο αυτά οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν δικά τους όργανα αν είναι κατάλληλα για το εργαστήριο.

Μέθοδος Το εργαστήριο θα οργανώσει κατά βάση 3 άξονες:

•ως πρώτο βήμα θα γίνει μία εισαγωγή πάνω σε κάθε ρυθμό, παίρνοντας μία ιδέα από την καταγωγή του, και την σχέση μεταξύ τους.

•θα δούμε με παραδείγματα τον τρόπο εκτέλεσης, την τεχνική στα κρουστά, στις παλάμες και στις κλακέτες.

•θα δοκιμάσουμε διαφορετικά πολυρυθμικά παραδείγματα, και θα συναρμολογείσουμε ένας ρυθμικός είδος μεταξύ τον μελών.

* Ο Federico Bustamante γεννήθηκε στην Αργεντινή το 1976. Η μουσική του εκπαίδευση ξεκίνησε από νωρίς στη παιδική του ηλικία -στις peñas folklόricas και μετά στο σχολείο-μελετώντας το παραδοσιακό λαϊκό ρεπερτόριο της Αργεντινής καθώς και τους τοπικούς χορούς. Έτσι προέκυψε η ενασχόλησή του με τα κρουστά και τους παραδοσιακούς ρυθμούς της λατινοαμερικάνικης μουσικής. Κατά τα τέλη της δεκαετίας του ’90, ξεκίνησε να σπουδές στη Κοινωνική Ανθρωπολογία και πραγματοποίησε ένα ταξίδι κατά μήκος της Αργεντινής, Βολιβία, Περού, και Εκουαδόρ, μελετώντας τοπικά είδη μουσικής και παραδόσεις. Με την επιστροφή του εγκαταστάθηκε για έναν χρόνο στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάη συμμετέχοντας σε διάφορες παραστάσεις και μουσικά σχήματα με αποτέλεσμα ενδιαφέρουσες πολιτισμικές ανταλλαγές με τοπικούς μουσικούς. Χρόνια αργότερα βρέθηκε στα Κανάρια Νησιά, και εγκαταστάθηκε για επτά χρόνια στην Ανδαλουσία. Σε αυτή την περίοδο συνέχισε η μελέτη των παραδοσιακών μουσικών ειδών,από μία εθνολογική άποψη. Έγινε μέλος σε διάφορα μουσικά συγκρότημα της σύντηξης, που συνδύαζαν την λατινοαμερικάνικη επιρροή με την ντόπια παράδοση, ειδικά σε μουσικά συγκρότημα με έμφαση στη διάδοση της μουσικής της περιοχής του Rίo de la Plata. Από το 2013 κατοικεί στην Αθήνα, όπου συνεργάζεται με ομάδες θεάτρου και χορού ως μουσικός και ηχολήπτης

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.