2017: Εργαστήριο Θεατρικού, Μουσικού & Εικαστικού Παιχνιδιού, μέσω Αφήγησης Παραμυθιών


Εργαστήριο Θεατρικού, Μουσικού & Εικαστικού Παιχνιδιού, μέσω Αφήγησης Παραμυθιών

(Για παιδιά από 5-8 χρονών)

Σάββατα στις 12.30 με τις Χρύσα Λογοθέτη & Ελένη Νζάνγκα

Για τα Σάββατα του νέου χρόνου, το πολιτιστικό κέντρο Anasa οργανώνει αυτοτελή εργαστήρια θεατρικού και εικαστικού παιχνιδιού! Μέσα από αυτά τα εργαστήρια τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με διάφορους πολιτισμούς του κόσμου, τα ήθη και τα έθιμα τους. Βασικά οχήματα μας σε αυτά τα ταξίδια θα ειναι τα παραδοσιακά τους παιχνίδια, η παραδοσιακή τους μουσική και φυσικά τα παραμύθια! Τα εργαστήρια αυτά θα είναι αυτοτελή και οι συμμετοχές θα γίνονται με απαραίτητη κράτηση θέσης. (στις συναντήσεις θα συμμετέχουν και προσκεκλημένοι εμψυχωτες, μουσικοί, ειδικευμένοι σε διαφορετικές τεχνικές που θα χρησιμοποιούνται)

* Η Χρύσα Λογοθέτη γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στον τομέα της Λαογραφίας. Από το 2007 ως το 2013 εκπαιδεύτηκε στην εμψύχωση θεατρικού και εικαστικού παιχνιδιού στο εργαστήρι Κόκκινη Κλωστή και με δασκάλα τη Χάρις Γερολουκά, ενώ το έτος 2016/2017 παρακολούθησε το Εργαστήρι Θεατρικής Μαριονέτας με δάσκαλο τον Στάθη Μαρκόπουλο (κουκλοθέατρο Αγιούσαγια!). Έχει εργαστεί ως ερμηνεύτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ως παιδαγωγός/εμψυχώτρια, και έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει παιδικά εργαστήρια σε συνεργασία με διάφορους φορείς. Από το 2014 είναι μέλος της ομάδας του πολιτιστικού κέντρου Anasa Cultural Center και συνεργάζεται με τον ηθοποιο/μουσικό Μιχάλη Αφολάνιο στήνοντας μαζί την ομάδα αφήγησης ANASA και την παράσταση «Η Σοφία της Γης», η οποία έκτοτε παρουσιάζεται σε σχολεία, θέατρα, φεστιβάλ.

* Η Ελένη Νζάνγκα γεννήθηκε στο Κονγκό το 1990 και μετακόμισε στην Αθήνα με την οικογένεια της το 1992. Έχει σπουδάσει Τεχνικός Ενδυματολογιας και Σχεδίασης Μόδας καθώς και Τεχνικός Λήψης Φωτογραφίας. Από την ηλικία των 17 συνεργάζεται με τον θίασο του ΜΠΑΟΜΠΑΜΠ έχοντας παίξει στα έργα »Απόψε αυτοσχεδιαζουμε». » Τα καινούργια για ρούχα του Βασιλιά ». «Εκκλησιάζουσες» . Το 2012 παίζει στο εργο του Αουγκούστο Μποάλ » Ο θείος Πάπαρος» στο δημοτικό θέατρο της Ηλιουπολης, Δημήτρης Κιντής. Το 2013 συμμετείχε στην παράσταση της Τζίνα Αποστολοπούλου «Ονειρόδραμα» του Αγκούστο Στρίνγκμπεργκ. Το 2014 θα παίξει στην παράσταση «Όνειρο θερινής νυκτός» του Σέξπηρ. Από το 2015 σπουδάζει υποκριτική τέχνη στην Δραματική σχολή Διομήδης Φωτιάδης. Παράλληλα ξεκινάει συνεργασία με την θεατρική ομάδα της ANASA, δράσεις με θέμα το προσφυγικό στα ακριτικά νησια της Ελλάδας και σε διάφορα σχολεία της Αθήνας με κύριο μέσο το θέατρικο παιχνίδι και το αυτοσχεδιασμό.

e-mail: chryssalog1982@yahoo.gr

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.