24/09/2016: Φεστιβάλ Αφρικανικής Τέχνης και Πολιτισμών ANASA


 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ

 

Το Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικανικής Τέχνης και Πολιτισμών «ANASA» παρουσιάζει ένα εβδομαδιαίο διαπολιτισμικό πανόραμα τεχνών, από το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου με παιδική παράσταση και μια μεγάλη γιορτή, και από τις 26 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου με μια μεγάλη ποικιλία δωρεάν εργαστηρίων και εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες στον Κεραμεικό (Σφακτηρίας 24, Αθήνα).

 

Η λέξη “anasa” στα Σουαχίλι σημαίνει “χαρά της ζωής”, κι αυτή την χαρά της ζωής θα μοιραστούμε μέσα από την γνωριμία μας με άλλους πολιτισμούς και τα εργαστήρια που θα ξεκινήσουν σε εβδομαδιαία βάση από τον Οκτώβρη.

 

Τα εργαστήρια απευθύνονται τόσο στους μικρούς όσο και στους μεγάλους μας φίλους και περιλαμβάνουν δωρεάν μαθήματα μουσικής (αφρικάνικων κρουστών και τραγουδιού), χορού (αφρικάνικοι χοροί από την Κένυα και την Νότια Αφρική , Coupé-Décalé), εργαστήρια φωνητικής, Pilates, εργαστήρια  ζωγραφικής, αφρικανικού κοσμήματος και κατασκευής αφρικανικής μάσκας.

 

Οι δάσκαλοι και συνεργάτες  μας  είναι  Έλληνες, μετανάστες  και πρόσφυγες. Ο καθένας με την απαραίτητη πείρα στον τομέα του, όμως το πιο σημαντικό με μεγάλη όρεξη και αγάπη για αυτό που κάνουν. Θα μας παρουσιάσουν και θα μοιραστούν μαζί μας την τέχνη τους.

 

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 12:30 το πρωί στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, Σφακτηρίας 24 στον Κεραμεικό, με την παιδική παράσταση αφήγησης αφρικανικού παραμυθιού ‘Η Σοφία της Γης’ από την ομάδα αφήγησης ΑΝΑSA και το βράδυ της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί στο Δημόσιο Σήμα στον Kεραμεικό, Λεωνίδου και Πλαταιών στις 21:00, υπαίθρια γιορτή που περιλαμβάνει το ANASA STREET SOUND SYSTEM – LIVE + JAM με τους ANASA drummers, ανακαταλαμβάνοντας τον δημόσιο χώρο.
Φέρτε την υπέροχη διάθεση σας, τα οργανάκια σας, ότι άλλο θελετε, όποιους θέλετε , για να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε όλοι μαζί.

 

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6958656805, 6932382313 ή στο e-mail: info@anasa.org.gr

Λόγω των περιορισμένων θέσεων στα εργαστήρια θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Δείτε  αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

 

14572569_1112707962098819_1718330453_o

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.