Reiki Α’: Βιωματικό σεμινάριο συντονισμού.


Reiki A’: Βιωματικό σεμινάριο συντονισμού

Σάββατο & Κυριακή- 9 & 10 Μαρτίου 2019, 10:00 έως 20:30
στο Αnasa Cultural Center, Σφακτηρίας  24 & Πλαταιών, Κεραμεικός
Συντονίστριες: Κωνσταντίνα Τρίμμη και Μαρία Εικοσπεντάκη

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ REIKI (ΡΕΪΚΙ)
Το Reiki (Ρέικι) είναι ένα σύστημα θεραπείας που ιδρύθηκε στην Ιαπωνία από τον Δάσκαλο Μικάο Ουσούι (Mikao Usui Sensei) γύρω στο 1920 με 1922, αν και οι τεχνικές χειροθεσίας ήταν γνωστές από την αρχαιότητα. Από το 1938 άρχισε να γίνεται γνωστό στη Δύση από τη Κα Τακάτα (Hawayo Takata) που μυήθηκε στο Reiki από τον Τσουζίρο Χαγιάσι,(Chujiro Hayashi Sensei) μαθητή του Ουσούι. Σήμερα είναι παγκοσμίως γνωστό και απαριθμεί πολλά εκατομμύρια ασκουμένων σ΄ όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το Ιδρυτή Μικάο Ουσούι το Reiki αποτελεί “Μονοπάτι Προσωπικής Ανάπτυξης και Θεραπευτική Μέθοδο για όλες τις ασθένειες”. Μια πρακτική δηλαδή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τριάδας “Σώμα-Νους-Ψυχή” με μία ισορροπημένη αντιστοιχία.

Βασικοί πυλώνες
Οι βασικοί πυλώνες του, που επιγραμματικά είναι ,οι 5 αρχές του Reiki, ο διαλογισμός,οι συντονισμοί,το θεραπευτικό άγγιγμα και η καθημερινή εξάσκηση, συμβάλουν στην ενεργοποίηση του μηχανισμού της αυτοθεραπείας που είναι έμφυτος σε κάθε ζωντανή ύπαρξη και δημιουργούν συνθήκες εσωτερικής γαλήνης για πιο βαθιά ενδοσκόπηση και πνευματικής αφύπνισης που οδηγεί στην ολοκλήρωση.

Τα οφέλη

Η ζωτική ενέργεια είναι αυτή που δίνει ζωή στον άνθρωπο, στα ζώα και στα φυτά. Η ανισορροπία της ενεργειακής ροής στα συστήματα που απαρτίζουν το φυσικό και ενεργειακό σώμα αποτελεί βασική αιτία για την εμφάνιση μπλοκαρισμάτων που αν δεν αντιμετωπισθούν εγκαίρως μετατρέπονται σε ασθένειες. Η πρακτική του συστήματος Reiki συμβάλει:

-στην επαναφόρτιση των εξασθενημένων οργάνων και συστημάτων του φυσικού σώματος
-στην εμφάνιση των συναισθηματικών και νοητικών εγγραφών που αποτελούν κύρια αιτία των ασθενειών
-στην εξισορρόπηση του ενεργειακού σώματος (αύρα, ενεργειακά κέντρα, μεσημβρινοί )
-στην αποκατάσταση της ψυχικής, συναισθηματικής και νοητικής ηρεμίας.

Τα επίπεδα ή Βαθμοί

Η εκπαίδευση στο Reiki ολοκληρώνεται σε τρία επίπεδα.
Στο 1ο Επίπεδο ή Βαθμό, δίνεται έμφαση στην αυτοθεραπεία, τον διαλογισμό, την εφαρμογή των 5 αρχών και στην κατανόηση της πρακτικής. Διαρκεί ένα 2ήμερο με περίπου 16-18 ώρες διδασκαλίας.

Το 2ο Επίπεδο διδάσκει περισσότερες τεχνικές και εφαρμογές με τη προσθήκη των συμβόλων που βοηθούν στη βαθύτερη ενδοσκόπηση και ενδυναμώνουν την ικανότητα μεταβίβασης της ενέργειας. Επίσης προετοιμάζει όσους/ες επιθυμούν να γίνουν θεραπευτές. Διαρκεί 8-9 μήνες.

Το 3ο Επίπεδο περιλαμβάνει δύο τάξεις. 3α και 3β.
Στην 3α, δίνεται το σύμβολο του Δασκάλου και ακόμα περισσότερες τεχνικές. Διδάσκονται βασικές αρχές Ανατομίας και Φυσιολογίας, Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής καθώς και λίγες γνώσεις της Ψυχοσωματικής. Διαρκεί περίπου 1 χρόνο(διήμερα σεμινάρια μία φορά το μήνα).
Η τάξη προσφέρεται για όσους/ες επιθυμούν να ακολουθήσουν το Δρόμο του/της Δασκάλου/ας. Διδάσκεται η οργάνωση των σεμιναρίων, γίνεται εξάσκηση στους συντονισμούς, απαιτεί τη συμμετοχή των ασκουμένων σε εργαστήρια και σεμινάρια και δίνεται έμφαση στην αυτογνωσία. Ο χρόνος εκπαίδευσης είναι ανάλογος του βαθμού κατανόησης των ασκουμένων.

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Α΄ ΕΠΙΠΕΔΟΥ
(Συντονίστριες: Κωνσταντίνα Τρίμμη και Μαρία Εικοσπεντάκη)

fb event εδώ

Το σεμινάριο Α’ Βαθμού πραγματοποιείται σε ένα διήμερο και διαρκεί περίπου 16-18 ώρες. Το πρόγραμμα του σεμιναρίου διαμορφώνεται από τις συνθήκες, τον αριθμό και τις ποιότητες των συμμετεχόντων. Στόχος μας είναι να συν-δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον το οποίο θα συντελέσει στην αυτογνωσιακή διαδικασία και τη βιωματική εμπειρία.

Περιλαμβάνονται:

1. Ασκήσεις γνωριμίας για το δέσιμο της ομάδας, προσδιορισμός των ορίων και των στόχων της ομάδας, εξειδικευμένες ψυχοκινητικές ασκήσεις, από το Ται Τσι, τον ιαπωνικό χορό Βutoh και τις τεχνικές αυτοσχεδιασμού, κινητικοί διαλογισμοί σωματικής συνειδητότητας, σιωπηλοί διαλογισμοί με οραματισμούς και ασκήσεις αναπνοής (γιόγκα νιντρα), σε συνδυασμό με τη μουσική, το χορό και τη ζωγραφική.
2. Μοιράσματα μετά από κάθε βιωματική άσκηση.
3. Αναφορά στην Ιστορία του Reiki και τη ζωή του Usui Sensei καθώς και στην εξέλιξη του συστήματος από την ίδρυση του μέχρι σήμερα.
4. Εισαγωγή στο Διαλογισμό (θεωρία+πρακτική)
5. Οι εφαρμογές (θέσεις των χεριών) για την αυτοθεραπεία και τις συνεδρίες σε άλλους καθώς και τα οφέλη τους.
6. Βιωματική εμπειρία στις ομαδικές συνεδρίες με τη υποστήριξη από ασκούμενους που συμμετέχουν.
7. Εμβάθυνση στις 5 αρχές του Reiki και αναφορά+διδασκαλία των παραδοσιακών ιαπωνικών τεχνικών.
8. Οι 4 συντονισμοί ή μυήσεις.
9. Μικρά διαλείμματα κι ένα μεγάλο για το μεσημεριανό φαγητό.

Φεύγοντας οι συντονιζόμενοι παίρνουν μαζί τους ένα φάκελο που περιέχει:

-Τη Βεβαίωση συμμετοχής
-Το Ημερολόγιο του Reiki
-Εγχειρίδιο σε ηλεκτρονική μορφή (στικάκι)
-Και άλλες μικρές εκπλήξεις

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:

Κωνσταντίνα Τρίμμη: 6909843198
Μαρία Εικοσπεντάκη: 6976185847
Anasa: info@anasa.org.gr

ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΣ

Κωνσταντίνα Τρίμμη, εκπαιδεύτρια Reiki. (Sannyas name: Akhila Vrindavana)
————————
Γεννήθηκα στις 30 Γενάρη του 1958 και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Μετά το Λύκειο πήρα μαθήματα Λογιστικής και εκπαιδεύτηκα στο Τμήμα Πωλήσεων και Οργάνωσης Γραφείου. Εργάστηκα πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και ιδιαίτερα στο χώρο των εκδόσεων όμως η συνεχής αναζήτηση και η αγάπη μου για τις Τέχνες, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο με οδήγησαν στην Αθήνα όπου σπούδασα Σκηνογραφία και Ενδυματολογία στη Σχολή Κινηματογράφου του Λυκούργου Σταυράκου.

Εργάστηκα στο χώρο της τηλεόρασης ως σκηνογράφος και παραγωγός όμως πολύ σύντομα άφησα αυτό τον χώρο για να ασχοληθώ αποκλειστικά με την Ζωγραφική και τις Ενεργειακές Τέχνες και Θεραπείες.
Η ιδιαίτερη ευαισθησία μου μπροστά στον ανθρώπινο πόνο –πράγμα που εκδήλωσα από τα πρώτα χρόνια της ζωής μου- η ανάγκη της θεραπείας μου και το ενδιαφέρον μου για την πνευματική και ψυχική μου ανέλιξη, με οδήγησαν νωρίς στο μονοπάτι της Αυτογνωσίας. Ήρθα σε επαφή με την Κινέζικη Φιλοσοφία και Σκέψη, ιδιαίτερα με τη Φιλοσοφία του Ζεν και του Ταό, μέσα από τις σελίδες του Βιβλίου των Αλλαγών (I Ching) το οποίο μελετώ και ερμηνεύω από το 1980, ενώ τα τελευταία χρόνια ασκούμαι στην Τέχνη του Tai Chi και Chi Kung
Συνάντησα το Reiki αρχικά μέσα στα βιβλία της εσωτερικής αναζήτησης που ξεκίνησα να μελετώ από τα εφηβικά μου χρόνια και πειραματιζόμουν με τις τεχνικές και τους διαλογισμούς που διάβαζα στα βιβλία, πριν ακόμα λάβω τους συντονισμούς.
Το 1998 ήρθα σε ουσιαστική επαφή μαζί του κι έγινα Κανάλι παίρνοντας την μύηση στον Α΄ Βαθμό (Shoden) , στην Αθήνα από την Ειρήνη Σανίκου, για να την επαναλάβω τρία χρόνια αργότερα και πάλι στην Αθήνα, αυτή τη φορά με συντονίστρια τη Frida Siton. Μέχρι το 2007, έχοντας συντονιστεί και στο Β΄ Βαθμό (Okuden) , από τον Ηρακλή Κοκκολογιάννη-Καίφι συμμετείχα σε πολλά εργαστήρια και σεμινάρια συντονισμών ως ασκούμενη και βοηθός.
Το 2007 έλαβα τη μύηση στο Επίπεδο του Δασκάλου (Shinpiden) από τον Ηρακλή Κοκκολογιάννη-Καίφι. Από το 2007 μέχρι σήμερα εργάζομαι ως συντονίστρια και εκπαιδεύτρια του Usui Reiki Ryoho και προσφέρω προσωπικές συνεδρίες.
Επίσης έχω λάβει το συντονισμό στα 3 επίπεδα του Neo Reiki και στα επίπεδα Shoden και Okuden του Komyo Reiki.
Έχω εκπαιδευτεί επίσης στο ολιστικό μασάζ (1), στην προγονική θεραπεία και τους ενεργειακούς καθαρισμούς.
Έχω λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια αυτογνωσίας και αυτοθεραπείας.(2)
Από το 2012 ασχολούμαι με τον σύγχρονο ιαπωνικό χορό butoh και την τέχνη της performance.(3).
Λόγω της ενασχόλησης μου με ομάδες και προσωπικές συνεδρίες διατηρώ την επαφή μου με την ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλο μου, για εποπτεία και βοήθεια στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων που προκύπτουν από την αλληλεπίδραση.
Μελετώ:
Ιστορία, Φιλοσοφία, Ψυχολογία, Κβαντική, Βουδισμό, Χριστιανισμό, Ταοϊσμό, Ινδουισμό, Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, Ανατομία και Φυσιολογία του Ανθρώπινου Σώματος, Ψυχολογία των ασθενειών και Ψυχοσωματική, Ολιστικές και Ενεργειακές Θεραπείες.
Αγαπώ:
Το Reiki, την Ποίηση, τη Λογοτεχνία, τη Ζωγραφική, τη Μουσική, το Χορό,το Τραγούδι, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, την Κηπουρική, το Διαλογισμό, τη Γνώση. Όλα τα ζωντανά πλάσματα. Το μεγαλείο της Φύσης.
Αγαπημένοι Δάσκαλοι:
Sensei Mikao Usui, Osho, Jiddu Krishnamurti, Lao Tse, I Ching, Mantak chia, Ηράκλειτος, Πέτρος Κουρόπουλος, Manuel Schoch, Wilhelm Reich, Erich From, Kahlil Gibran, οι Ινδιάνοι, η Μάνα Γη, τα Παιδιά….. και Όλοι Εσείς…… !

Με αγάπη
Κωνσταντίνα – Akhila
————————————————-

Η πορεία μου στο Μονοπάτι της Αυτογνωσίας

1.«Ολιστικό μασάζ», με την Asupta Μικελία Λεγκάτου
2 «Ο Θεραπευτής είναι μέσα σου», με τον David Furlong.
«Προγονική Θεραπεία», με τον David Furlong.
«Θεραπεία με τις ενέργειες της γης» με τον David Furlong.
«Silva method» με Παναγιώτη Μεταξάκο
«Θεραπεία του εσωτερικού παιδιού» με τη Muna Κωνσταντινίδη και τον Kaifi Ηρακλή Κοκκολογιάννη
«Άντρας-Γυναίκα, ο Χορός των Ενεργειών» με τη Muna Κωνσταντινίδη και τον Kaifi Ηρακλή Κοκκολογιάννη
«No mind» με τον Kaifi Ηρακλή Κοκκολογιάννη
«No mind» με τον Varidi
«Satori-Who is in» με την Ganga Cording
«Family constellation» με τον Frank Arjava Peter
«Voicing-Σεμινάριο Τεχνικής» με τη Niskriya Έλενα Καζαντζίδη
«Shamanic healing (4 animals) με την Helen Fost
«15 healing sessions with Shamanic techniques (Santo daime, kambo) »
«Μηνύματα από το Σώμα, σεμινάριο ψυχοσωματικής» με την Δρα Βίκυ Σίμου
«Ενδοοικογενειακή Σεξιστική Βία», οργάνωση «Αντιγόνη»
«The Wisdom of the Body in Movement: (Η Σοφία του Σώματος μέσα από την Κίνηση)” 7ημερο Σεμινάριο με θέμα τις βασικές αρχές της Χοροκινητικής και της Εικαστικής Ψυχοθεραπείας» με την Αγγελική Μπιτζαράκη και τη Νιόβη Σταυροπούλου
3.«H τέχνη της παύσης» με τους Grigory Glazunov και Natalia Zhestovskaya
«Τα κίνητρα της έκρηξης (1) » Θεσσαλονίκη, με τους Grigory Glazunov και Natalia Zhestovskaya
«Τα κίνητρα της έκρηξης (2) »Αθήνα, με τους Grigory Glazunov και Natalia Zhestovskaya
«Η τέχνη του αγγίγματος», με τη Μαρία Λάππα
«Από την οπτική στην κίνηση», με τη Μαρία Λάππα
«Από τη αφή στην κίνηση» ,με τη Μαρία Λάππα
«Εργαστήριο κινησιολογίας και σύνθεσης», με τη Μαρία Λάππα
«Η ποιητική του σώματος», με τη Μαρία Λάππα
«Παίζοντας με το φως και τη σκιά -Μεταμορφώσεις της Δημιουργικής Διαδικασίας» με τον Αλέξανδρο Μιχαήλ
«Εργαστήριο χορού butoh & αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής» με τη Μαρία Λάππα και τον Αντώνη Ανισέγκο
«Η Αρχιτεκτονική του Αόρατου », Butoh master class, με τους Grigory Glazunov και Natalia Zhestovskaya
«Από το Φαινομενικό Σώμα στο Σωματικό Είναι», Εργαστήριο χορού butoh με τη Μαρία Λάππα

Παραστάσεις
«Παρουσίαση butoh» από ομάδα «οψίνη» παγκόσμια ημέρα χορού.
«Αυτοσχεδιάζοντας με τον Μαγκρίτ», performance, συμμετοχή στο «a for art» σε σκηνοθεσία Μαρία Λάππα.
«Σώμα σε 64 κινήσεις», Blackbox, Θεσσαλονίκη, σκηνοθεσία Μαρία Λάππα και Αλέξανδρος Μιχαήλ.
«Μνήμες Δωματίου /Room Memories», Butoh performance, σε συνεργασία με το Odd Dance Theater (από την Αγία Πετρούπολη), Μπενσουσαν, Θεσσαλονίκη.
«Σώμα σε 64 κινήσεις 2 », Σύγχρονο Θέατρο, Αθήνα, σκηνοθεσία Μαρία Λάππα (επιχορήγηση ΝΕΟΝ)/

Ισότοποι που μπορείτε να με βρείτε
https://www.facebook.com/pg/Akhila.Konstandina/about/?ref=page_internal
https://www.facebook.com/akhilareiki
https://www.facebook.com/pg/MiaDiaphoretikeProsengise/posts/?ref=page_internal
http://akhilareiki.blogspot.com/2016/07/blog-post_88.html
————————————
Μαρία Εικοσπεντάκη, (Sannyas name:Mahabha )
Εκπαιδεύτρια Reiki και θεραπεύτρια Κρυσταλλοθεραπείας

Γεννήθηκα τον Δεκέμβριο του 1981 και μεγάλωσα στην Αθήνα. Μετά την αποφοίτηση μου από τη Μέση Εκπαίδευση εκπαιδεύτηκα στην κομμωτική όπου εργάστηκα για πολλά χρόνια.
Από παιδί προβληματιζόμουν με τα μυστήρια του Σύμπαντος και τους νόμους που διέπουν τη φύση και τον άνθρωπο. Αυτό συνετέλεσε στο να μπω νωρίς στο Μονοπάτι της Αυτογνωσίας, το οποίο με τη σειρά του μου ενέπνευσε την βαθύτερη ανάγκη της πνευματικής μου εξέλιξης.
Η ενασχόληση μου με το Ρέικι ξεκίνησε το 2008 με την καθοδήγηση της πρώτης δασκάλας μου Νutan -Έφης Στεφανάτου. Ως ασκούμενη από τον Α΄ κιόλας βαθμό συμμετείχα, σε πολλά εργαστήρια (2008-2010) και σεμινάρια με άξονα την αυτογνωσία, την αυτοθεραπεία, το Ρέικι, το διαλογισμό και τη δημιουργική έκφραση.
Το 2010 ολοκλήρωσα το Β΄ Επίπεδο και πάλι με τη Νutan -Έφη Στεφανάτου ενώ παράλληλα παρακολούθησα μαθήματα στην Ακαδημία της Αρχαίας Παραδοσιακής και Κινέζικης Ιατρικής με πτυχία στην Κρυσταλλοθεραπεία και στην εξειδίκευση τεχνικών με βεντούζες , μόξα και Gua sha (θεραπευτική απόξεση). Με την Shakila Ιωάννα Μπράτη ολοκλήρωσα ακόμα ένα κύκλο σεμιναρίων και μαθημάτων πάνω στην Κρυσταλλοθεραπεία.
Το 2011 διέμεινα για 7 μήνες στην οικοκοινότητα Free and Real που βρίσκεται στην Εύβοια όπου και συμμετείχα στη βιοκαλλιέργεια και στη φυσική δόμηση του σχολείου Αυτάρκεια. Η επαφή μου με τη Φύση και η ενασχόληση μου με τις φυσικές καλλιέργειες μου ενέπνευσε το ενδιαφέρον για τη Βοτανοθεραπεία, με την οποία σκοπεύω να ασχοληθώ σοβαρά και να λάβω την απαραίτητη εκπαίδευση, σε έναν μελλοντικό χρόνο
Το 2012 ταξίδεψα στην Ιταλία και διέμεινα για ένα 5μηνο στο Miasto, κέντρο του Osho όπου συμμετείχα σε νέα αυτογνωσιακά σεμινάρια και εργαστήρια. Γύρισα στην Ελλάδα με ενθουσιασμό και περισσότερα “εργαλεία” κι έτσι έφτασα στο κατώφλι του 3ου βαθμού συναντώντας τη νέα μου δασκάλα Κωνσταντίνα Τρίμμη(Akhila Vrindavana). Ολοκλήρωσα τον 3α βαθμό σε μία 9μηνη εκπαίδευση και αμέσως μετά συνέχισα την εκπαίδευση μου στο 3β. Από το 2013 έως το 2017 που ολοκλήρωσα και το επίπεδο master ακολούθησα την Κωνσταντίνα ως ασκούμενη-βοηθός σε όλα τα σεμινάρια και εργαστήρια, όπου και απέκτησα πολύπλευρη εμπειρία ώστε να ξεκινήσω το έργο μου ως θεραπεύτρια και δασκάλα του Ρέικι και της Κρυσταλλοθεραπείας και να συμμετέχω στη διάδοση της πρακτικής.
Λόγω της αλληλεπίδρασης μου με τις ομάδες και τις προσωπικές συνεδρίες βρίσκομαι σε επικοινωνία με τη σύμβουλο και ψυχοθεραπεύτρια μου την οποία επισκέπτομαι συχνά.
Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με την μουσική,τον χορό, την ζωγραφική και απολαμβάνω τις βόλτες μου στην φύση παρέα με τον σκύλο μου.
Όραμα μου είναι η δημιουργία μιας θεραπευτικής κοινότητας με ολιστική προσέγγιση που θα προσφέρει στον καθένα την ευκαιρία να εκφραστεί μέσα από τις τέχνες και τη δημιουργική έκφραση και να επιλέξει το είδος της θεραπευτικής πρακτικής που θα τον βοηθήσει στο δικό του αυτογνωσιακό και αυτοθεραπευτικό ταξίδι.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.