02/04/2016: Βιωματικό Εργαστήριο Ψυχοδράματος


2016-04-02_anasa_seminar_psychodramaΗ εκδήλωση στο facebook: https://www.facebook.com/events/257054454632991/

Το ψυχόδραμα είναι μία ομαδική ψυχοθεραπευτική μέθοδος, η οποία αναπτύχθηκε από τον ψυχίατρο Jacob L.Moreno στη Βιέννη τη δεκαετία του ΄30. Ο ίδιος το περιέγραψε ως μια επιστημονική εξερεύνηση της αλήθειας διαμέσου της δραματικής μεθόδου.
Πιο απλά, το ψυχόδραμα είναι μία θεραπεία που βοηθάει τους ανθρώπους να δοκιμάσουν διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων τους, χωρίς να τιμωρούνται για τα λάθη τους.

Η κάθε ψυχοδραματική αναπαράσταση είναι μοναδική, όπως και κάθε άτομο είναι μοναδικό, και αυτή η αναπαράσταση δημιουργείται από τη σχέση του πρωταγωνιστή με τον συντονιστή και την ομάδα, τη στιγμή και στον χώρο όπου πραγματοποιείται.
Το ψυχόδραμα είναι ένα είδος ομαδικής ψυχοθεραπείας, το οποίο απευθύνεται σε όποιον θέλει να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και να διευρύνει την επικοινωνία του με τον υπόλοιπο κόσμο, μέσα από την έκφραση, την ομαδικότητα, το μοίρασμα, τον αυθορμητισμό, τη δημιουργικότητα και το παιχνίδι!

 

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.