12/11/2016: Party “Η πόλη ανήκει σε όλους”


Το Anasa Soundsystem Open Jam Session, σας προσκαλεί στο party οικονομικής ενίσχυσης ‘Η πόλη ανήκει σε όλους’ το Σάββατο 12 Νοέμβρη, από τις 17:00 έως τις 22:30, στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος – Μοναστηρίου 140 & Τηλεφάνους (απέναντι από το Συνεργατικό Καφενείο).

Η γιορτή μας θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ποιητική ομάδα ‘ Η Γη της Απαγγελίας’, το Συνεργατικό Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος & τη συλλογικότητα Akasha Aυτοδιαχείρισης & Καλλιτεχνικής Έκφρασης. Μία αυτοσχεδιαστική και ελεύθερη γιορτή, με έμφαση στην έκφραση μέσω της ποίησης.

Το Anasa Soundsystem Open Jam Session δημιουργεί αυτές τις εκδηλώσεις με στόχο να ενισχύσει την προσπάθεια του να ανακαταλάβει τον δημόσιο χώρο και να δημιουργήσει μια μετακινούμενη εστία δημιουργικής έκφρασης, ανταλλαγής ιδεών, αλλά και έναν χώρο συνάντησης όπου μουσικοί, ποιήτες , ποιήτες του δρόμου, χορευτές, εικαστικοί, εραστές της τέχνης, ταξιδευτές και θαμώνες της πόλης συνδημιουργούν επί τόπου.

banner_anasa-soundsystem_ak-platonos

 

Στη γιορτή μας θα απαγγείλουν οι ποιητές της ομάδας ‘Η Γη της Απαγγελίας’

Το κάλεσμα είναι όπως πάντα ανοιχτό για μουσικούς, ποιητές και καλλιτέχνες κάθε είδους. Η διαδικασία αυτή προάγει τον πολιτισμό, την παιδεία, την ελευθερία της έκφρασης και την καταπολέμηση κάθε είδους ρατσισμού & διακρίσεων.
Φέρτε λοιπόν τα μουσικά σας όργανα!!! τα ποιήματα σας!!! την καλή διάθεση σας!!! και ελάτε να ανακαταλάβουμε μαζί τον δημόσιο χώρο!!!
ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΣ, ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ!

FB event εδώ.

Επιλέξαμε το χώρο του Πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνος, λόγω της σπουδαίας ιστορικής σημασίας του, της δυνατής ενέργειας και των πεδίων που εκπέμπει, της ιδιαίτερης ομορφιάς του & φυσικά ως ένδειξη σεβασμού & στήριξης στους κοινούς αγώνες και τη δυναμική παρουσία των κατοίκων της περιοχής.
Γιορτάστε μαζί μας υπεύθυνα, διατηρώντας & συμβάλλοντας στην αρμονία & την καθαριότητα του χώρου.

Πως να έρθετε:
Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος
Λεωφορείο 051 από Ομόνοια (Μενάνδρου) Αναλυτικά το δρομολόγιο
Το κοντινότερο μετρό (15 λεπτά περπάτημα, κόκκινη γραμμή) ΣΕΠΟΛΙΑ

* Anasa Cultural Center
Η λέξη “Anasa” στα σουαχιλι σημαίνει “χαρά της ζωής”. Το πολιτιστικό κέντρο ANASA είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στο διαπολιτισμικό διάλογο μεταξύ των λαών και την ένταξη και ενδυνάμωση των νέων Αφρικανικής καταγωγής που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, μέσω της τέχνης και του πολιτισμού, προωθώντας την αφρικάνικη τέχνη: μουσική, θέατρο, χορό, λογοτεχνία.
Σφακτηρίας 24 & Πλαταιών, Κεραμεικός
e-mail: info@anasa.org.gr
www.anasa.org.gr
www.facebook.com/groups/ANASA.ORG

*Η Γη της Απαγγελίας, Ποιητική Ομάδα
Η ομάδα “ΓΗ ΤΗΣ ΑΠΑΓΓΕΛΙΑΣ” είναι μια ομάδα Street poetry που σκοπό έχει να φέρει την ποίηση κοντά στον κόσμο.

* Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος
Ένα μοντέλο συνεργατικής, φιλικής προς το περιβάλλον, κοινωνικής (μη κερδοσκοπικής) και αλληλέγγυας οικονομίας.
Μέσα από την λειτουργία του καφενείου προσπαθούμε για:
– Την προώθηση της κοινωνικής, αλληλέγγυας οικονομίας.
– Την άμεση, αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τον παραγωγό.
– Προϊόντα που σέβονται τον εργαζόμενο, την γη και το περιβάλλον.
– Την μείωση του «εγώ» μας μέσα από την συνεργασία, τον διάλογο, την συναίνεση.
Διεύθυνση: Μοναστηρίου 140 & Τηλεφάνους, Ακαδημία Πλάτωνος
e-mail: kafeneio@european-village.org
www.european-village.org

*Συλλογικότητα ΑΚASHA, Αυτοδιαχείρισης & Καλλιτεχνικής Έκφρασης
Akasha ένα δονούμενο πεδίο που συνδέει όλα τα πράγματα, η ‘’Πηγή’’, η Σκοτεινή ενέργεια που όμως εμπεριέχει Φως. Το ανεκδήλωτο, το “τίποτα” ή κενότητα που γεμίζει το κενό του σύμπαντος. Μέσα σε αυτό το φαινομενικά κενό όμως, υπάρχει απροσμέτρητη δύναμη, ένας ιστός πληροφοριών ή ενέργεια η οποία συνδέει όλα τα πράγματα. Το Akasha δημιουργεί το χώρο μέσα στον οποίο μπορούν να ξετυλιχθούν όλες οι πιθανές δυνατότητες του κάθε ανθρώπου όπου η προσφορά προς τον «άλλο» είναι στην ουσία προσφορά στον εαυτό. Στο AKASHA δεν ξεχωρίζει ο εαυτός από τον «άλλο» όπως επιχειρεί να μας πείσει, αιώνες τώρα, το κυρίαρχο σύστημα πεποιθήσεων του διαχωρισμού και εγωισμού που τόσα προβλήματα έχει δημιουργήσει ιστορικά. Η ομάδα ‘Αkasha’ έχει σαν στόχο να συνδέσει τους ανθρώπους, προωθώντας διάφορες μορφές έκφρασης συν πρακτικές αυτοδιαχείρισης και αυτονομίας.
Ευελπιστούμε με αυτό το τρόπο να συμβάλουμε στο όραμα μιας «άλλης αντίληψης ενότητας».
Στην αντίληψη του AKASHA
e-mail: akasha.thesource@gmail.com
fb: Akasha

Φωτογραφίες από την βραδιά:

     

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.