2018: ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ


ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ με τον Γρηγορόπουλο Δημήτριο

 

OPEN CLASS το ΣΑΒΒΑΤΟ 27.01.18 από 12.00-14.30

Πρωταρχικός στόχος είναι η μετάδοση γνώσης σε βασικές αρχές του σχεδίου, σύνθεσης και ζωγραφικής. Επιθυμούμε μια γνωριμία και συνδιαμόρφωση κουλτούρας και πολιτισμού όπου ο ενδιαφερόμενος αναπτύσσει εκτίμηση για την τέχνη και επιθυμία να συμμετέχει σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Να αναγνωρίζει μορφές και να κατανοεί μορφικά στοιχεία που εκφράζουν ιδέες, αξίες, απόψεις σε έργα διαφορετικών πολιτισμών καθώς και ιδέες του πολιτισμού μας. Θεωρούμε πως το μάθημα σχεδίου μπορεί να συμβάλει στην αμοιβαία εκμάθηση και διάδοση της γνώσης, την ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου όπου ο ενδιαφερόμενος μαθαίνει να παρατηρεί, να ερευνά, να πειραματίζεται, να μεταβιβάζει απόψεις, συναισθήματα, βιώματα, αξίες και ιδέες δημιουργώντας εικαστικά έργα.

Θεμελιώδεις εννοιες: Ύλη, χρώμα, μορφή, ισορροπία, ιδέα, πολιτισμός, χώρος, χρόνος, ομοιότητα – διαφορά

Μάθημα ελεύθερου σχεδίου
Ειδικοί στόχοι:

  • Εκμάθηση και ανάπτυξη δημιουργικών ικανοτήτων.
  • Εξοικείωση σε μορφικά στοιχεία.
  • Ευχέρεια στην χρήση ορισμένων απαραίτητων εργαλείων σχεδίου και ζωγραφικής.
  • Να συνθέτουν μορφές με κεντρική ισορροπία, να παρατηρούν το φυσικό και το δομημένο περιβάλλον και να τα ερμηνεύουν με απλά στερεότυπα στα έργα τους αργότερα με αυξάνουσες λεπτομέριες και περιγραφική ακρίβεια.
  • Προετοιμασία υποψηφίων για τις εξετάσεις Καλών Τεχνών.
  • Διδασκαλία του ειδικού μαθήματος ‘Ελεύθερο Σχέδιο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
  • Προετοιμασία portofolio.

Πληροφορίες σχετικά με το μάθημα σχεδίου:
απευθύνεται σε όλες της ηλικίες

υλικά:
– Μολύβια από hb μέχρι 6b.
– Πινακίδα σχεδίου.
– Βελόνα για μέτρημα.
– Γόμα ψωμάκι.
– Γόμα σκληρή
– Κόλλες χαρτί seller.

Βιογραφικό Γρηγορόπουλος Δημήτριος
Γεννημένος τo 1987 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Σπούδασε στην Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης από το ακαδημαϊκό έτος 2006-2012. Απόφοιτος Εργαστηρίου Γλυπτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.
Έχει εργαστεί ως εικαστικός καθηγητής στο Φροντιστήριο Σχεδίου ” σχέδιο-σχέδιο” στην οδό Μητροπόλεως 39 και στο υποκατάστημα στην οδό Θεμ. Σοφούλη 2 στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε στα Φροντιστήριά από το Σεπτέμβριο του 2016 έως τον Οκτώβριο του 2017.

πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής:
e-mail: info@anasa.org.gr & inbox fb page Anasa Cultural Center
Oι θέσεις είναι περιορισμένες, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.