2018: Mαθήματα Cajon


Mαθήματα Cajon με το Γιώργο Χρηστάκη

OPEN CLASS την Kυριακή 28.01.18 στις 18.00-19.30

Το cajon είναι ένα όργανο το οποίο κατάγεται από το Περού πρωτοεμφανίστηκε τον 16ο αιώνα έχοντας επιρροή από σκλάβους της δυτικής και κεντρικής Αφρικής όπως και από το γηγενή πληθυσμό του Περού. Είναι κατασκευασμένο από ξύλο όλες του οι επιφάνειες . Ένα αρκετά ευέλικτο όργανο το οποίο μπορεί να μπει σε όλα τα ειδή μουσικής συχνότερα το συναντάμε στην φλαμένκο μουσική σε μεξικάνικη folk και γενικότερα στην λατινική Αμερική . Έχει κάνει μια θεαματική είσοδο σε πιο μοντέρνα στυλ και πια το βλέπουμε σε όλο το κόσμο . Ο σκοπός του μαθήματος είναι μέσα από το όργανο αυτό να μάθουμε ρυθμούς του κόσμου (west africa flamenco afro peruvian funky ,hip hop latin, greek). Στο μάθημα θα εστιάσουμε σε βασικές τεχνικές ήχου αντοχής ταχύτητας, όπως και ασκήσεις συγχρονισμού και ανεξαρτησίας. Σας περιμένουμε να ταξιδέψουμε με τη μουσική σε όλο τον πλανήτη

Ο Γιώργος Χρηστάκης ασχολείται με τη μουσική επαγγελματικά 7 χρόνια. Παίζει ντραμς, αφρικανικά κρουστά και cajon. Έχει μια μπάντα αφρικανικής μουσικής Jusu Foli. Έχει ταξιδέψει στην Ισπανία για εκπαίδευση και ζωντανές εμφανίσεις στη Γρανάδα και όλη τη Μεσόγειο για flamenco μουσική. Είναι επίσης κατασκευαστής cajon. Έχει συνεργαστεί με τη Μαρίνα Σάττη & τον Νίκο Τουλιάτο. Η έρευνα στη οποία κάνει είναι πάνω στους ρυθμούς του κόσμου, την ethnic και τη Jazz μουσική.

πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής:
e-mail: info@anasa.org.gr & inbox fb page Anasa Cultural Center
Oι θέσεις είναι περιορισμένες, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.