ΠΩΣ ΞΥΠΝΗΣΕ Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ;


ΠΩΣ ΞΥΠΝΗΣΕ Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ;

Ανοιχτό Βιωματικό Καλλιτεχνικό Workshop με τη Χριστιαλένα Γιάννου

Κυριακή 07/05 15:00-17:00

Κυριακή 19/03 & 02/04 18:00-20:00

Στο χώρο του Αnasa Cultural Center, Σφακτηρίας 24 & Πλαταιών, Κεραμεικός

Πληροφορίες info@anasa.org.gr

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η δήλωση συμμετοχής στο παρακάτω google form link.

Δηλώσεις συμμετοχής (https://forms.gle/2uusoMFZ3zh9Vpjs9)  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Πώς ξύπνησε η ωραία κοιμωμένη;

Μια φορά κι έναν καιρό σε βασίλειο μακρινό μια όμορφη πριγκίπισσα γεννήθηκε με μέλλον θαυμαστό. Μια μάγισσα κακιά κατάρα βαριά εύχεται “Στα 16 σου χρόνια πριγκίπισσα όμορφη και μικρή θα πέσεις σε λήθαργο βαθύ και μόνο το φιλί αγάπης αληθινής θα σε ξυπνήσει” Κι όταν πέρασε ο καιρός στα 16 ακριβώς όπως η κατάρα ορίζει η όμορφη πριγκίπισσα σε ύπνο πέφτει βαθύ και το βασίλειο σιωπεί. Τα χρόνια περνάνε τα 100 κι ένας πρίγκιπας εμφανίζεται την όμορφη πριγκίπισσα αντικρίζει όμορφα να κοιμάται και στα χείλη αληθινό της δίνει φιλί. Κι έτσι η κατάρα λύνεται κι η όμορφη πριγκίπισσα ξυπνά και το βασίλειο γεμίζει χαρά.

  • Άραγε ο πρίγκιπας έκανε καλά που την φίλησε;
  • Η πριγκίπισσα ήθελε να σωθεί;
  • Ενώ κοιμόταν στον ύπνο τον βαθύ ήθελε να την φιλήσει κάποιος;

Ένα βιωματικό καλλιτεχνικό εργαστήριο με εργαλεία του το δράμα και το θεατρικό παιχνίδι που θα μας βοηθήσει να διερευνήσουμε που βρίσκονται τα όρια και η συναίνεση στις ανθρώπινες σχέσεις.

Το εργαστήριο μας είναι αυτοτελή και απευθύνεται σε όλα τα φύλα και εθνικότητες και δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός.

Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν και στοχεύουν στον εμπλουτισμό των γνώσεων των συμμετεχουσών/όντων πάνω σε θέματα που αφορούν τις έμφυλες ταυτότητες, την έμφυλη βία, την κουλτούρα του βιασμού, τη συναίνεση και την προώθηση υγιών διαπροσωπικών σχέσεων.

 

Bιογραφικό:

Η Χριστιαλένα Γιάννου γεννημένη το έτος 1992, είναι ηθοποιός και performer. Με κύριο ενδιαφέρον της τα κοινά και τις περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες, είναι ενεργητική και προσανατολισμένη στο ακτιβιστικό θέατρο, το θέατρο του καταπιεσμένου και το θέατρο δρόμου. Είναι μέλος ομάδων όπως η Λούνα Cantat και το Tunnel of Oppression που προβάλλει κοινωνικά ζητήματα και προάγει τον διάλογο μεταξύ κοινού και ηθοποιών. Πέραν αυτών έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια που είχαν εκπαιδευτικό, κοινωνικό και ακτιβιστικό χαρακτήρα και άλλα με κύριο χαρακτηριστικό το σώμα, την φωνή και τις μεθόδους του θεάτρου.

 

Το εργαστήριο εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου

«EQUAL_GEN: Νέοι και νέες για την ισότητα των φύλων» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund Greece με συντονιστή φορέα το Κέντρο Διοτίμα, και εταίρους το Anasa Cultural Center και τους @Emantes – International Lgbtqia+ Solidarity.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

 

#EQUAL_GEN #activecitizensfund_GR #ACF_GR #activecitizens #civilsociety

Active citizens fund Greece

EEA and Norway Grants

EEA Grants Greece

Bodossaki Foundation – Ίδρυμα Μποδοσάκη

SolidarityNow

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.