ΤΑΥΤOΤΗΤΑ ΦΥΛΟΥ & ΈΚΦΡΑΣΗ – ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ;


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΥΛΟΥ & ΕΚΦΡΑΣΗ –  ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ;

Ανοιχτό διαδραστικό workshop συγγραφής & ποίησης με τη Gloria Nzanga

Κυριακή 07/05 12:00-14:00

Σάββατο 18/03 18:00-20:00 & Κυριακή 26/03 17:00-19:00

Στο χώρο του Αnasa Cultural Center, Σφακτηρίας 24 & Πλαταιών, Κεραμεικός

Πληροφορίες info@anasa.org.gr

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η δήλωση συμμετοχής στο παρακάτω google form link.

Δηλώσεις συμμετοχής (https://forms.gle/gzJaqTGzjLDMvZKd6) Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στόχος αυτού του διαδραστικού σεμιναρίου συγγραφής και ποίησης είναι να έρθουμε σε επαφή με εμάς, ασχέτως κοινωνικών ή άλλων περιορισμών και να συνειδητοποιήσουμε ότι και το σώμα έχει φωνή.

Θα συζητήσουμε γύρω από τη θεωρία του φύλου. Θα αναφερθούμε στους ορισμούς που έχουν δοθεί  σε αυτό και θα εκφράσουμε την γνώμη μας, βλέποντας στην πράξη αν οι απαντήσεις μας συμβαδίζουν με την πραγματικότητα.

Κάποιες ερωτήσεις που θα συζητήσουμε είναι οι παρακάτω:

Τι ορισμό θα δίναμε στο φύλο αν μπορούσαμε;

Πως βλέπουμε εμείς το φύλο και πως εκφράζεται ο καθένας ξεχωριστά;

Πόσο ρευστό ή όχι είναι το κοινωνικό φύλο;

Βάζουμε εμπόδια στα θέλω του μυαλού και του σώματος μας;

Ποιος είναι ο ρόλος της κοινωνίας σε αυτό και πως συνδέεται ή έρχεται σε κόντρα με το κοινωνικό/ βιολογικό μας φύλο;

Μέσω του ρυθμού της μουσικής, την αναζήτηση λέξεων για τους στίχους των ποιημάτων και διάφορων άλλων τεχνικών που εμπλουτίζουν την φαντασία και μας ωθούν στο να γράψουμε, ανακαλύπτουμε πως οι σκέψεις και τα συναισθήματα έχουν διαμορφωθεί. Ως εναύσματα, θα χρησιμοποιηθούν, αφηγήματα, μελωδίες και  τραγούδια που είτε θα φέρουν οι ίδιοι ή θα τους είναι διαθέσιμα στο εργαστήριο για να αναδειχθούν θεματικές προς συζήτηση που θα μπορέσουν να αποδομηθούν.

Το εργαστήρι θα ενδυναμώσει όσους αγαπούν να γράφουν, αλλά δεν τολμούν να αποτυπώσουν σκέψεις, ιδέες, ιστορίες και όνειρα. Θα ενθαρρύνει την δημιουργία κειμένων και θα δοθεί η ευκαιρία (εάν επιλέξουν το επιλέξουν οι δημιουργοί)  να μοιραστούν το έργο τους, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, όπου θα αναδυθούν βιώματα, προβληματισμοί σχετικά με έμφυλα θέματα που θα ενισχύσουν τις τεχνικές που βοηθούν στην απελευθέρωση της φαντασίας για την συγγραφή.

Το εργαστήριο μας είναι αυτοτελή και απευθύνεται σε όλα τα φύλα και εθνικότητες και δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός.

Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν και στοχεύουν στον εμπλουτισμό των γνώσεων των συμμετεχουσών/όντων πάνω σε θέματα που αφορούν τις έμφυλες ταυτότητες, την έμφυλη βία, την κουλτούρα του βιασμού, τη συναίνεση και την προώθηση υγιών διαπροσωπικών σχέσεων.

Βιογραφικό

Η Γκλόρια Νζάνγκα (Ελλάδα-Κονγκό): Είναι αυτοδίδακτη στην δημιουργική γραφή, μέλος της queer κοινότητας,  βοηθός φυσικοθεραπευτή και αθλήτρια στίβου. Γράφει ποιήματα, rap στίχους και πεζά κείμενα για spoken word events και slam poetry nights. Έχει εξελίξει το ταλέντο της στη δημιουργική γραφή και αφήγηση μέσα από την ανάγκη έκφρασης και τα ποιήματα της πηγάζουν από ερεθίσματα που λαμβάνει από την καθημερινή της ζωή και τις ανησυχίες της.

Το εργαστήριο εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου

«EQUAL_GEN: Νέοι και νέες για την ισότητα των φύλων» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund Greece με συντονιστή φορέα το Κέντρο Διοτίμα, και εταίρους το Anasa Cultural Center και τους @Emantes – International Lgbtqia+ Solidarity.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

 

#EQUAL_GEN #activecitizensfund_GR #ACF_GR #activecitizens #civilsociety

Active citizens fund Greece

EEA and Norway Grants

EEA Grants Greece

Bodossaki Foundation – Ίδρυμα Μποδοσάκη

SolidarityNow

 

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.