Μαύρη Σκέψη-Black Thought στο Μovement.radio.


Το Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικανικής Τέχνης και Πολιτισμών Ανάσα με αφορμή τον μήνα Μαύρης Ιστορίας που γιορτάζεται στη Αμερική , όπως επίσης και την ήμερα γέννησης του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, παρουσιάζει την εκπομπή “Μαύρη Σκέψη”-“Black Thought” στο Μovement.radio.
Μπορείτε να ακούσετε τις εκπομπές στο παρακάτω Link
Μέσα από αυτήν την Εκπομπή θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε πτυχές της φιλοσοφίας, της κουλτούρας, των οραμάτων και των διεκδικήσεων της Μαύρης διασποράς.
Εστιάσουμε σε αυτήν τόσο, γιατί παρουσιάζει ιδιομορφίες και που λόγω του ζητήματος του χρώματος, αντιμετωπίζει συχνά, τον ρατσισμό και την διάκριση, όσο και γιατί ο πλούτος που έχει παραχθεί όλους αυτούς τους αιώνες από αυτήν, αξίζει να επαναεξετασθεί για να ενδυναμώσει, την Μαύρη διασπορά στο να διαμορφώσει την δικιά της ταυτότητα στην Ελλάδα, όπως αντίστοιχα να στηρίξει με την εμπειρία της, τα κινήματα των δικαιωμάτων.
Μέσα από αυτές τις εκπομπές θα σας μεταφέρουμε την Μαύρη εμπειρία που μέχρις στιγμής έχει στο ενεργητικό της, πλούσιο υλικό για μελέτη, κάνοντας ένα ταξίδι στην αρχαία, την σύγχρονη ιστορία και τα κοινωνικά κινήματα, θα γνωρίσουμε δυνατές προσωπικότητες και καλές κοινοτικές πρακτικές, καλές τέχνες, λογοτεχνία, φιλοσοφία, κριτική σκέψη, ήθη έθιμα και παραδόσεις.
Θα μας δωθεί η ευκαιρία να μιλήσουμε για της αγωνίες των Αφρικανικών Κοινοτήτων στην Ελλάδα, τον Θεσμικό Ρατσισμό, τον Μαύρο φεμινισμό, την Αποικιοκρατία και των Αντι- Αποικιακό αγώνα, θα αναφερθούμε στους Σύγχρονους αφρικανικούς αγώνες και θα κάνουμε Αφιερώματα, σε Κινήματα Μαύρων .
Επιλέγουμε αυτήν την πρακτική για να κατεδαφίσουμε τις προκαταλήψεις κατανοώντας από που προήλθαν και πιστεύουμε πως μπορεί να προβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την δημιουργικότητα και επινοητικότητα της Μαύρης διασποράς.
* Το Movement Radio είναι ένας διεθνής διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός με έδρα την Αθήνα. Εξερευνά τις διαπολιτισμικές αλληλεπιδράσεις, τους πολιτικούς και θεωρητικούς λόγους και τις αντανακλάσεις της μετακίνησης ανθρώπων από τη Μεσόγειο και όχι μόνο, μέσα από μια σειρά από παραγγελθέντα κομμάτια, θεματικά mixtape, συνεντεύξεις, DJ sets και άλλα.
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.