11/06/2015: 2ο Φεστιβάλ Ομαδικών Κρουστών “ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”


2015-06-11-poster

 

Το Φεστιβάλ Κρουστών επιστρέφει στον φιλόξενο χώρο «ΑΘΗΝΑ LIVE» του Ωδείου Τέχνης Γ.Β.Φακανά, στην πιο διαπολιτισμική του μορφή : τέσσερεις από τις σημαντικότερες μουσικές ομάδες της χώρας μας, φέρνουν κοντά μας τους ρυθμούς από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη. Οι χορευτικοί ήχοι από τη Βραζιλία συναντούν τους ζεν ρυθμούς της Ιαπωνίας, τους εξωτικούς ρυθμούς της Αφρικής και την ένταση του Αμερικάνικου march.


Το μουσικό event που θα συντονίσει το ρυθμό της καρδιάς μας με τους ρυθμούς του κόσμου.

ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ :
RUDBEATS DRUMLINE (U.S.A.-Drumline) – Leader : Tolis Arsenidis
BATUCA (BRAZIL) – Leader : Vasilis Liosis
ATENA DAIKO (JAPAN-TAIKO) – Leader : Nikos Souliotis
ANASA DRUM (WEST AFRIKA) – Leader : Michael Afolayan

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 20:00
ARΤ MUSIC SCHOOL ΩΔΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ Γ.Β.ΦΑΚΑΝΑ
Αίθουσα «Αθηνά Live»
Λ.Ποσειδώνος 3 , Παραλία Ν.Φαλήρου-Μοσχάτου
(τηλ. 210 48 13 605 – 210 48 19 355, www.fakanas.gr – email : arsnova@fakanas.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )

Event Director : Tolis Arsenidis

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Who Is Who :
Οι Batuca είναι σχολή και μουσική ομάδα Βραζιλιάνικων κρουστών που δημιουργήθηκαν το 1998 από τον Βασίλη Λιώση και τον διακεκριμένο drummer Ravy Magnifique. Στηρίζεται σε ένα μουσικοκινητικό σύστημα Βραζιλιάνικων κρουστών και ρυθμών (samba, afoxe, Go-go Funky, Gnawa, Baiao, Samba Reggae κ.α.). Τα μέλη Βασίλης Λιώσης, Έφη Ξανθοπούλου, Γιάννης Δεσποτάκης, Σελήνη Φιλιππιτζή, Χρήστος Φωτάκης, Γιώργος Πολίτης, Ελίνα Κιτσάκη, Δανάη Δούκα, Βικτωρια Φωμά και Μαριγούλα Καραμπογιά , δημιουργούν με το παίξιμό τους ένα πάρτυ χορού για μικρούς και μεγάλους. Με τα κρουστά τους Surdo, Caixa, Tamporine, Agogo και Rokar μας μεταφέρουν το μαγευτικό άρωμα της Βραζιλίας.

Οι Atena Daiko δημιουργήθηκαν το 2014 από τον Νίκο Σουλιώτη σε συνεργασία με την Liz Walters (Taiko sensei από το Λονδίνο). Αντικείμενό τους είναι τα Ιαπωνικά κρουστά Taiko και η ευεξία που προσφέρει το συγκεκριμένο στυλ κρουστών. Ειδικεύονται στο Hokuriku style, από την ομώνυμη περιοχή της Δυτικής Ιαπωνίας. Τα μέλη Νίκος Σουλιώτης, Cristina Baptista, Αγγελική Βούλγαρη, Σοφία Ζερεφου, Μαρία Ανδρεουλάκη και Αλέξανδρος Ελιον, συνθέτουν ένα σύνολο Ιαπωνικών κρουστών που μεταδίδει ένα σημαντικό κομμάτι της έντασης και του πνεύματος της Ιαπωνικής κουλτούρας.

Οι Anasa Drum είναι μία ομάδα Αφρικανικών κρουστών που το στυλ τους αντιπροσωπεύει τη Δυτική Αφρική. Στο Πολιτιστικό Κέντρο “Anasa” ο Michael Afolayan δημιουργεί το group που στόχο έχει, μέσω της τέχνης και του πολιτισμού της Αφρικής, να προωθήσει την κεντρική ιδέα του “Anasa” : τον διαπολιτισμικό διάλογο μεταξύ των λαών, την ενθάρρυνση των νέων Αφρικανικής καταγωγής που γεννήθηκαν στην Ελλάδα στην δημιουργική μίξη των πολιτισμικών στοιχείων.

Οι Rudbeats Drumline δημιουργήθηκαν το 2006 από τον drummer και καθηγητή του Ωδείου Τέχνης Γ.Β.Φακανά, Τόλη Αρσενίδη. Η ιδέα του group βασίζεται στο Αμερικάνικο σύστημα drumline (τύμπανα στη σειρά) και στο Rudimental Snare Marching. Η απόδοση κλασικών θεμάτων ρεπερτορίου καθώς και δικών τους συνθέσεων, κυρίως από μαθητές-drummers, δίνει το στίγμα της ομαδικότητας, της βασικής αίσθησης του ρυθμού, αλλά κυρίως την πιο βαθιά μουσική γνώση που απαιτείται να έχει ένας drummer. Τα μέλη Άγγελος Διαμαντόπουλος, Ντίνος Ξαρχάκος, Σάκης Σακαρογλου, Γιώργος Ελευθεριάδης, Βαγγέλης Κορακας, Γιάννης Παπανικόλας, Νίκος Κατρακούλης, Γιώργος Κρικέλης, Χρήστος Μαυρίδης, Ραφαήλ Μινα, Νίκος Βασιλόπουλος, Σπύρος Λιογρης, Κατερίνα Κοκλιώτη και Άγγελος Ναούμ, αποτελούν μια, πρωτοποριακή για την Ελλάδα, δυναμική ομάδα τυμπάνων γραμμής (drumline).

Πηγή: http://www.fakanas.gr/deytero-festival-omadikon-kroyston-11-ioynioy-stis-20-00

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.