16/06/2016: Προβολή Ντοκιμαντέρ “The Black Panthers”


PBSBlackPanthers_27x40 photoshoped τελικό 8Οι Μαύροι Πάνθηρες ανέτρεψαν κάθε τι που ίσχυε για τον αφροαμερικανικό πληθυσμό μέχρι τα τέλη της δεκαετία του 1960. Σε μια περίοδο αναταραχής και απελευθέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο, διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους και συγκρούστηκαν σκληρά με το αμερικανικό κατεστημένο. Σε έναν κόσμο φτιαγμένο από λευκούς διεκδίκησαν το αυτονόητο, την ισότητα. Μαχόμενοι τόσο στους δρόμους και στις γειτονιές όσο και θεσμικά κατάφεραν να σταθούν στο ύψος τους και να φωνάξουν “I’m Black and I’m Proud”. Ο αγώνας τους άλλαξε τα δεδομένα της κοινωνίας και έδειξε το δρόμο για κάθε μειονότητα αυτής της γης, για όλους μας.

 

ALL POWER TO THE PEOPLE!

 

H ANASA Cultural Center παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ “The Black Panthers: Vanguard of the Revolution” στην προσπάθεια όλων μας να κατανοήσουμε και να δράσουμε ουσιαστικά σε έναν κόσμο γεμάτο ανισότητες.

 

Θα διαβαστούν κείμενα Αφροαμερικανών συγγραφέων με συνοδεία μουσικής jazz, bebop. Επιμέλεια κειμένων και μουσικής Σπύρος Δομαζάκης.

 

Η προβολή θα γίνει στο αγαπημένο Kreuzberg!
Πλαταιών 36, Κεραμεικός
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.