26/02/2016: The Way of the Shaman


The Way of the Shaman
Βιωματική & Πρακτική Παρουσίαση με τους Οtilia Selicean, Joe Molloy & Βαλέρια Κουδουμογιαννάκη

Κυριακή 26/02/2017 στις 14:00 – 21:00 sτο ANASA Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικάνικης Τέχνης & Πολιτισμών
Σφακτηρίας 24 & Πλαταιών, Κεραμεικός

Πολλά λέγονται κι έχουν ειπωθεί σχετικά με το τι είναι σαμάνος και τι σαμανισμός. Κάποια είναι πράγματι αληθινά σε σχέση με τους ανθρώπους που λειτουργούν μέσα απ το σαμανισμό, παρά σε σχέση με το μονοπάτι ή την πρακτική του. Ο σαμάνος είναι ένα άτομο, που επιλέγει να βαδίσει το μονοπάτι της ισορροπίας και της ευθύνης σε σχέση με όλη του τη δράση. Ζει με σεβασμό στους κόσμους και τους κανόνες των άλλων, κάνοντας όμως τις δικές του επιλογές, κάθε στιγμή, σε σχέση με το τι νιώθει ότι είναι σωστό, σε αρμονία και ακεραιότητα .Σαμανισμός είναι ένα μονοπάτι που μας φέρνει σε μια συσχέτιση με τον κόσμο γύρω μας, και τον κόσμο μέσα μας, αγκαλιάζοντας την εμπειρία και την κατανόηση, ότι τα πάντα είναι «ζωντανά» και όλα έχουν ενέργεια και ζωή. Ο σαμάνος ζει όντως σε ανιμιστική σχέση με όλα όσα υπάρχουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Το ποτάμια, τα βουνά, η γη και ο αέρας, καθώς και όλα τα ζώα, τα φυτά και τα όντα, είναι όλα ζωντανά για το σαμάνο. Αυτό που διαβάζετε εδώ, ίσως δεν ακούγεται καινούριο και πιθανόν ήδη να βλέπεται τον κόσμο με αυτή την οπτική, ή ίσως να γνωρίζετε άλλους ανθρώπους που το κάνουν , όπως γιόγκι, λάμας ή άλλους πνευματικούς ανθρώπους, που περιγράφουν το μονοπάτι τους με αυτόν τον τρόπο . Και φυσικά, αυτό είναι αλήθεια. Σαμανισμός, είναι ένας τρόπος για να περιγράψει αυτά τα πράγματα. Δεν είναι ο μόνος τρόπος για να ζήσεις τη ζωή ή να περιγράψεις το πώς τη ζεις. Αλλά είναι ένας τρόπος ζωής που γίνεται ολοένα και πιο ελκυστικός από ανθρώπους από όλο τον κόσμο, ειδικά στον δυτικοποιημένο κόσμο, όπου έχουμε χάσει τόσο πολύ αυτή τη σύνδεσή μας με τον έμβιο κόσμο και μάλιστα πάνω από εκατοντάδες χρόνια.
Σας προσκαλούμε λοιπόν να συμμετάσχετε μαζί μας σε αυτό το εργαστήριο όπου θα μοιραστούμε μαζί σας αυτό το «μονοπάτι», το «δρόμο του σαμάνου.»

– Κατά τη διάρκεια της ημέρας μας θα διερευνήσουμε το πώς ο Θεραπευτικός Τροχός των Ίνκας μας παρέχει ένα χρήσιμο χάρτη για τη ζωή στο σημερινό κόσμο. Θα μοιραστούμε μερικές από τις αρχαίες διδασκαλίες, προφητείες και τα οράματα της παράδοσης των Ίνκας.

– Η μέρα μας θα περιλαμβάνει και πρακτική, καθώς στη συνέχεια θα δείξουμε και θα βιώσουμε μαζί την παραδοσιακή μέθοδο των Ίνκας, του καθαρισμού από «βαρείες » ενέργειες σε όλο το φυσικό σώμα που ονομάζεται Khuya Limpia, ενεργειακός καθαρισμός με πέτρες. Γι αυτό μπορείτε να βρείτε 2 πέτρες που νιώθετε πως σας καλούν να γίνουν οι πρωτες khuya, οι δυο πρώτες πέτρες της ιερής Mesa σας.

– Επίσης, θα μπούμε στα πρώτα βασικά βήματα στο μονοπάτι του Munay Ki, καθώς εν συνεχεία θα δοθούν οι εννέα παραδοσιακές τελετουργίες τις γενεαλογίας των σαμάνων. Αυτές, παραδοσιακά δίνονται ως τελετουργίες μετάβασης στο προσωπικό σας ταξίδι θεραπείας. Αυτή τη φορά θα δοθούν οι πρώτες 4 καθώς και πως μπορείτε να τις δώσετε σε άλλους, κι ειδικά τις ζώνες δύναμης και προστασίας. Έτσι ώστε όταν αποχωρήσετε από το εργαστήριο στο τέλος της ημέρας θα έχετε νέα θεραπευτικά εργαλεία, όπως είναι η Khuya Limpia και οι ζώνες δύναμης, που θα μπορείτε να μοιραστείτε με άλλους ανθρώπους.
Ελπίζουμε να απολαύσετε τη μέρα σας μαζί μας και το εργαστήρι μας να εμπνεύσει το ενδιαφέρον σας να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις παραδόσεις των Ίνκας και μέσα από το προγραμμα του Θεραπευτικού Τροχού, καθώς και βοηθώντας εσας στο να προχωρήσετε στο προσωπικό σας θεραπευτικό ταξίδι.


Την εισαγωγική παρουσίαση του “Way of Shaman” καθοδηγούν οι: Joe Molloy, Otilia Selicean και Valeria Koudoumogiannaki από την Ομάδα ‘Spirit of the Inca in Greece”

Joe Molloy:
Σαμάνος, Θεραπευτής, Δάσκαλος, ασκών την Ενεργειακή Θεραπευτική των Ίνκα Θα είναι ο βασικός συντονιστής κι καθοδηγητής καθώς θα ταξιδέψουμε μαζί στον Τροχό. Έχει εργαστεί ατομικά και με ομάδες για πάνω από 30 χρόνια. Διδάσκει τον σαμανισμό στην Αγγλία και στην Ευρώπη και καθοδηγει Ιερά Ομαδικα Ταξίδια στο Περού και την Ινδία.
Στο Δυτικό κόσμο είμαστε τόσο δεμένοι στον πόνο που έχουμε ξεχάσει ότι έχουμε εκ γενετής δικαίωμα στην ελευθερία και την Ειρήνη. Όπως έχει πει ο Νέλσον Μαντέλα, είμαστε ελεύθεροι να είμαστε ελεύθεροι.

Otilia Selicean:
“Το ταξίδι του ήρωα ξεκινά πάντα με τo κάλεσμα” – Joseph Campbell

Για όσο θυμάμαι, είχα πάντα την κλήση να αναζητώ τις απαντήσεις που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια της απάντησης που μου δινόταν(από τους γονείς, το σχολείο, τα βιβλία, τους συνεργάτες,τις ψεύτικες ανάγκες και πεποιθήσεις) … Και φυσικά, αυτή η αναζήτηση με έκανε να έχω πολλές εμπειρίες στη ζωή μου. Κάποιες από αυτές με έκαναν να χτίσω τείχη (τα πρέπει, όπως το να πρέπει να είσαι κάπως συγκεκριμένα … θα πρέπει ή δεν θα πρέπει να κάνεις αυτό ..), πολλά από τα οποία μου κόλησαν κάποια ”ετικέτα” (της παρεξηγημένης κόρης, του φοιτητή επαναστάτη, σκληρή μάνατζερ,η «τρελό» γυναίκα) κι όμως, παρ ‘όλα αυτά, η ομορφιά βρισκεται στο ότι εγώ πάντα ήξερα ότι κάτω από την επιφάνεια όλων αυτών των κοινωνικών περιορισμών και το να ζεις σε αυτό το ”κουτί” μιας ζωής που σου χει επιβληθεί, υπήρχε κάτι περισσότερο που μπορείς να ανακαλύψεις!

Τα Χρυσά Δώρα που έλαβα από όλες αυτές τις εμπειρίες είναι το θάρρος να βγω τελικά από αυτό το «κουτί» και να αναζητήσω απαντήσεις στα βάθη, βρίσκοντας μέσα μου τη δύναμη της αλλαγής, της Μεταμόρφωσης, και το θάρρος να γίνω εγώ ο σκηνοθέτης και συγγραφέας της ιστορίας μου, της ζωής μου … ψάχνωντας την Σοφία κάτω από την επιφάνεια των απαντήσεων, με έκανε να μετέχω πλήρως σε αυτό το ταξίδι, για να ανακαλύψω τον εαυτό μου.
Έτσι άρχισα τη μελέτη και την εξάσκηση της Ραδιαισθησίας – ήταν η πρώτη μου συνάντηση κι εργασία στο να αισθάνομαι τις ενέργειες. ύστερα είχα έλξη στο να ανακαλύψω περισσότερα για τη δύναμη του νου,το ασυνείδητο και τον υποσυνείδητο προγραμματισμό του μυαλού, οπότε έγινα μέλος της Ρουμανικής Ομάδας για τη μέθοδο Silva για πολλά χρόνια. Το 2009, έκανα ένα ακόμα μεγάλο βήμα για το πνευματικό ταξίδι μου: λαμβάνοντας τις διδασκαλίες του Δαλάι Λάμα στην Νταραμσάλα, ακολουθώντας αμέσως μετά από 6 μήνες το Άσραμ Osho στην Puna, Ινδία … Παρόλα αυτά, ένιωθα ότι «κάτι» έλειπε.

“Ακολουθήστε το μονοπάτι της δικής σας ευδαιμονίας και το Σύμπαν θα ανοίξει τις πόρτες, όπου υπήρχαν μόνο τοίχοι” – J. Campbell
Μετά από 20 χρόνια στο πνευματικό ταξίδι μου, βρήκα ”το χαμένο κομμάτι του παζλ”… και αυτό συνέβει όταν πήρα την απόφαση να λάβω μέρος στο τελευταίο σεμινάριο όπως πίστευα που θα πήγαινα ποτε.

Στο κλείσιμο του σεμιναρείου λάβαμε τα Πιστοποιητικά μας, διάσπαρτα στο πάτωμα, ανάποδα, έτσι δεν μπορούσαμε να δουμε τα ονόματα του καθενός. Διαλέξαμε όλοι τυχαία απο ένα για να το δώσουμε στο άτομο στο οποίο ανήκε. Όταν πήρα ένα, κατάλαβα ότι ήταν το δικό μου πιστοποιητικό! των μυήσεων του Munay Ki – οι 9 μυήσεις των Ίνκας … από την Chris Waters, σύμβουλος, δάσκαλος, φίλη, και ιδρυτής του πνεύματος των Ίνκας Σχολής.
Εκείνη τη στιγμή για μένα ήταν σαν ένα θαύμα και ξαφνικά θυμήθηκα:
Όταν είστε στο σωστό δρόμο, τη σωστή στιγμή, με την πρόθεσή σας ευθυγραμμισμένη στο θεϊκό σχέδιο, τότε συμβαίνει το θαύμα!

«Πρέπει να αφήσεις της ζωή που έχεις προγραμματίσει, έτσι για να δεχτείς τη ζωή που σε περιμένει ” – J. Campbell

Από το 2010 βαδίζω σε αυτό το μονοπάτι της αγάπης και της ομορφιάς, το δρόμο του σαμάνου της παράδοσης των Ίνκας.
Μέσω αυτής της διδασκαλίας, βρήκα μέσα μου τη δύναμη αντί την αδυναμία και ανημπορια, μια δύναμη γεμάτη αγάπη, αντί του φόβου, μια δύναμη που με έκανε να είμαι ανοιχτή και διαθέσιμη για μια νέα ζωή, αντί να ζουν ένα μια άψυχη ζωή.
Για μένα σαμανισμός είναι ένας τρόπος ζωής, με το ένα πόδι στο πνευματικό ταξίδι μου ως μια γυναίκα με θεραπευτική δύναμη και με το άλλο πόδι στην καθημερινή μου ζωή … γεφύρωση πνευματικότητας με τον τον πραγματικό κόσμο.
Όταν απαντήσετε στο κάλεσμα της Ψυχής σας, θα χρειαστεί να κάνετε Επιλογές και τότε η Αλλαγή συμβαίνει!

Βαλέρια Κουδουμογιαννάκη:
Κάποια πραγματα στη ζωή απλά συμβαινουν…κι συμβαινουν την κατάλληλη στιγμή….

Έτσι σε μια πολύ δύσκολη φάση της ζωής μου που όλα είχαν πιάσει πάτο, εμφανίστηκε σαν κάτι φυσικό ο σαμανικός τροχός..κι αυτό ως αποτέλεσμα μιας ιδιαίτερης συγχρονικότητας. Εκείνο το καλοκαίρι είχα δώσει στη μητέρα μου να διαβάσει την Ουράνια προφητεία, όμως έφτασε χειμώνας που τελικά ξεκίνησε να το διαβάζει κι απλά το ρούφιξε..μη γνωρίζοντας σχεδόν καθόλου για το Περού, μέσα απ το βιβλίο έμαθε πάρα πολλά. Τελιώνοντας το την επόμενη μέρα δέχεται τηλεφώνημα απο μια αγαπημένη φίλη στη Ρουμανία, που τελικά της λέει ότι θα πάει στο Περού κι αυτό για ένα πνευματικό ταξίδι με τους αυτόχθονες σαμάνους. Η μητέρα μου το είδε αυτό ως σημάδι συγχρονικότητας κι τη ρώτησε λεπτομέριες. Έτσι, έμαθε πως σε λιγότερο απο δυο βδομαδες ξεκινάει ο σαμανικός τροχός στη Ρουμανία! με δασκάλα μια Αγγλίδα με ιδιαίτερη συγχρονιστικη ιστορία σε σχέση με Ρουμανια, την Chris Waters. Ταυτόχρονα, εκείνο το διάτημα ήρθαν χρήματα στην οικογένεια που δεν είχαμε πριν πρόσβαση… οπότε εκείνο το βράδυ μου προτείνει να κάνω την εκπαίδευση του σαμάνου στη Ρουμανία ως το μεταπτυχιακό που πάντα ήθελα..Έτσι, ως δώρο ξεκίνησε το ταξίδι μου μέσα στον σαμανάνικο τροχό κι για το οποίο πάντα θα είμαι ευγνώμων ,μιας κι έφερε μεγάλες αλλαγές στη ζωή μου που ούτε καν φανρταζόμουν…πράγματι άλλαξε τον ως τότε στεγνό χάρτη μου σε μια πραγματικότητα γεμάτη ενδιαφέρουσες εμπειρίες, τόπους κι ανθρώπους..γι αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω..μιας κι με μαθαινει πως να βλέπω κάθε τι ως ιερό, τη Γη ως Μάνα κι Πατέρα Γη που όλοι εμείς είμαστε παιδιά τους..πως η σύνδεση με τη Φύση, τα βουνά, τα σύννεφα, τους ανέμους, τα κύματα, κι ειδικά τη φωτιά έχει άλλο νόημα κι έχει αίσθηση ζωντανής σχέσης με όλα τα στοιχεία..κι το όνειρο συνεχίζεται στην Ελλάδα πια με τον τροχό να γίνεται εδώ, ως ένα όραμα που πραγματοποιήθηκε με τον Joe Molloy. Καθώς η Chris και ο Joe πηγαίνουν συχνά στο Περού κι έχουν απευθείας σχέση με την παράδοση, τη γενεαλογία κι τους αφτόχθονες σαμάνους η δυναμική της θεραπευτικής αυτής μεγαλώνει σαν ένα δέντρο με ρίζες βαθειές μέσα στην καρδιά της Γης και των σαμάνων του Πνεύματος των Ινκας- Spirit of the Inca

Διοργάνωση:
SPIRIT OF THE INCA ΙΝ GREECE &
ΑΚASHA – Συλλογικότητα Αυτοδιαχείρισης & Καλλιτεχνικής Έκφρασης

Ποσό συμμετοχής: 45 ευρώ
Για άνεργους, φοιτητές & μέλη του Αnasa Cultural Center: 35 ευρώ
* Θα δωθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης του σεμιναρίου

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Επικοινωνία με τον Joe:
Email: joe@mesamedicine.co.uk
Phone: +44(0)7986 887 224 (UK)
Skype: joe.molloy1964

Επικοινωνία με την Otilia:
Phone: 694 3809414 (Greece)
Or: +40 722 292 200 (Romania)
Email: otilia.donca@yahoo.com

Επικοινωνία με την Βαλέρια:
Phone: 6948378487 (Greece)
Email: vkoudoum@gmail.com

ΑΚASHA
Fb: akasha.thesource (inbox)
Email: akasha.thesource@gmail.com

ANASA
Email: info@anasa.org.gr

SPIRIT OF THE INCA ΙΝ GREECE
http://www.mesamedicine.co.uk/
https://www.facebook.com/groups/SpiritOfTheIncaInGreece/

The Greek Mesa- Shamanic Healing https://www.facebook.com/The-Greek-Mesa-Shamanic-Healing-1531817790397167/?fref=pb&hc_location=profile_browser

ΑΚASHA – Συλλογικότητα Αυτοδιαχείρισης & Καλλιτεχνικής Έκφρασης
Akasha ένα δονούμενο πεδίο που συνδέει όλα τα πράγματα, η ‘’Πηγή’’, η Σκοτεινή ενέργεια που όμως εμπεριέχει Φως. Το ανεκδήλωτο, το “τίποτα” ή κενότητα που γεμίζει το κενό του σύμπαντος. Μέσα σε αυτό το φαινομενικά κενό όμως, υπάρχει απροσμέτρητη δύναμη, ένας ιστός πληροφοριών ή ενέργεια η οποία συνδέει όλα τα πράγματα. Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον τίτλο Akasha για την ομάδα μας. Ένας όρος που εύστοχα περιγράφει την ενότητα την οποία πρεσβεύουμε και τη δύναμη που έχουμε μέσα μας. Το Akasha δημιουργεί το χώρο μέσα στον οποίο μπορούν να ξετυλιχθούν όλες οι πιθανές δυνατότητες του κάθε ανθρώπου όπου η προσφορά προς τον «άλλο» είναι στην ουσία προσφορά στον εαυτό. Στο AKASHA δεν ξεχωρίζει ο εαυτός από τον «άλλο» όπως επιχειρεί να μας πείσει, αιώνες τώρα, το κυρίαρχο σύστημα πεποιθήσεων του διαχωρισμού και εγωισμού που τόσα προβλήματα έχει δημιουργήσει ιστορικά.

Fb: akasha.thesource- https://www.facebook.com/akasha.thesource/?fref=ts
e-mail: akasha.thesource@gmail.com

ANASA Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικάνικης Τέχνης & Πολιτισμών
Η λέξη “Anasa” στα σουαχιλι σημαίνει “χαρά της ζωής”. Το πολιτιστικό κέντρο ANASA είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στο διαπολιτισμικό διάλογο μεταξύ των λαών και την ενταξη και ενδυνάμωση των νέων Αφρικανικής καταγωγής που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, μέσω της τέχνης και του πολιτισμού, προωθώντας την αφρικάνικη τεχνη: μουσική, θέατρο, χορό, λογοτεχνία.
Σφακτηρίας 24 & Πλαταιών, Κεραμεικός
fb: https://www.facebook.com/anasaculturalcenter/?fref=ts
www.anasa.org.gr/ email: info@anasa.org.gr

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.