05/05/2016: Κύκλος Μαθημάτων Αφρικάνικων Χορών στην ANASA


Κύκλος Μαθημάτων Αφρικάνικων Χορών στην ANASA
Από την Πέμπτη 5 Μαΐου στο πολιτιστικό κέντρο ANASA ξεκινάει ο νέος κύκλος μαθημάτων αφρικάνικων χορών με εισηγητή τον Henry Ommolu.
Τα μαθήματα είναι ανοικτά για όλα τα επίπεδα, ενώ δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία σε χορό. Οι χοροί που θα παρουσιαστούν προέρχονται από την Κένυα, ενώ παράλληλα, στα μαθήματα, θα διδάσκονται παραδοσιακά αφρικάνικα τραγούδια, δεδομένης της άρρηκτης σχέσης μεταξύ παραδοσιακού χορού και τραγουδιού. Τέλος, ο κάθε μαθητής/τρια  θα έχει την ευκαιρία να φτιάξει τη δική του παραδοσιακή κενυάτικη στολή. Στόχος είναι, στο τέλος του κύκλου των μαθημάτων, να γίνει παρουσίαση-μαθητική γιορτή.
Η διδασκαλία θα γίνεται με συνοδεία ζωντανής κρουστής μουσικής (djembe και doun doun).

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
HENRY-OMOLLU-PIC-1

Henry Ommolu
Ο Henry οmollu ξεκίνησε την δεκαετία το 90΄να ασχολείται με τα ακροβατικά και ήταν μέλος της γυμναστικής ομάδας του Ναϊρόμπι οπου και έπαιρνε μέρος σε διαγωνισμούς ώς χορευτής και ακροβάτης. Το 1995 επιλέκτηκε μαζί με άλλους 30 νέους και νέες στην χόρευτική ομάδα που σύνθεσε το πο
λιτιστικό κέντρο νέων της καθολικής εκκλησίας της περιοχής Dandora στο Ναϊρόμπι όπου μελέτησε αφρικανικούς παραδοσιακούς χορούς και ακροβατικά. Έγινε μέλος της όμαδας χόρου Waza Africa dance troupe ενός οργανισμού που έχει την υποστήριξη του υπουργείου πολιτισμού της Κένυας, παίρνοντας μέρος σε περιοδείες στην Αφρική (Τανζανία, Ουγκάντα, Ρουάντα, Μπουρούντι, Κινσάσα), αλλά και την Ευρώπη (Ιταλία, Ισπανία, Ουγκαρία, Βουδαπέστη, Ελλάδα).

Πληροφορίες-Ημερομηνίες Μαθημάτων
5, 12, 19, 26 Μαΐου και 2, 9, 16, 23, 30 Ιουνίου
Ώρα 19.00-21.00
Πολιτιστικό Κέντρο ANASA, Σφακτηρίας 24, Κεραμεικός
Δηλώσεις συμμετοχής info@anasa.org.gr
Κόστος: 10 ευρώ/μάθημα ή 35 ευρώ/ 4 μαθήματα
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.