2018: Modern Theatre Dance


Modern Theatre Dance με την Natasha Martin

 

OPEN CLASSES την Τετάρτη 24.01 στις 12.30-14.00 & Παρασκευή 26.01 στις 11:00-12:30

Το Modern Theatre είναι ένα είδος χορού του Imperial Society of Teachers of Dancing της Αγγλίας και αποτελεί συνδυασμό μοντέρνου χορού, τζαζ, σύγχρονου και μπαλέτου.
Μέσα από ένα προσεκτικά σχηματισμένο σύστημα οι μαθητές μαθαίνουν τεχνικές ασκήσεις, συνδυασμούς και γνωστό ρεπερτόριο που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν άρτιους και ευέλικτους χορευτές, χτίζοντας σταδιακά τη δύναμη και την ευλυγισία, και την έκφραση του σώματος. Το Modern Theatre, όπως το μπαλέτο, παρέχει μια εξαιρετική μέθοδο διδασκαλίας χορού και ενισχύει περαιτέρω τις σωματικές ικανότητες κάθε χορευτή.
Στο μάθημα αυτό φοράμε άνετα αλλά στενά ρούχα για να φαίνονται οι γραμμές του σώματος. Παπούτσια δεν είναι απαραίτητα, αλλά όποιος θέλει μπορεί να φέρει ειδικά jazz shoes.

* Η Νατάσα Χαντά-Μάρτιν απέκτησε διπλώματα χορού και διδασκαλίας από τα τμήματα Μπαλλέτου, Modern Theatre και Κλακετών του Imperial Society of Teachers of Dancing (I.S.T.D., UK) και του Royal Academy of Dance (R.A.D., UK). Εκπαιδεύτηκε με τις Sara-Jane Hayden, Έλενα Βαρτζάκη, Susan Garrard, Leitha Loulis, και Αγγελική Ανδρινοπούλου. Σε συνδυασμό με το μοντέρνο χορό έχει παρακολουθήσει σε Ευρώπη και Αμερική σεμινάρια και workshop street jazz, musical theatre, tap, lyrical jazz, και σύγχρονων τεχνικών όπως Graham, Limon, και Horton. Την τελευταία (Lester Horton technique) είχε την ευκαιρία να βιώσει σε βάθος δίπλα σε χορευτές και χορογράφους από την διεθνώς αναγνωρισμένη αφρο-αμερικάνικη ομάδα Alvin Ailey American Dance Theatre μέσω των προγραμμάτων Jacob’s Pillow (Milton Mayers και Φρόσω Δημοπούλου), The Ailey School summer courses (Νew York), και Danceworks (London). Είναι η πρώτη Ελληνίδα απόφοιτος του μεταπτυχιακού ανθρωπολογίας του χορού και εθνοχορολογίας, Choreomundus: International Master’s in Dance Knowledge, Practice and Heritage. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον έγκειται στην Νιγηριανή εθνοτική ομάδα Γιουρουμπά και έχει διεξάγει έρευνα στη νοτιοδυτική Νιγηρία πάνω στους χορούς και τη γλώσσα των Γιουρουμπά.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής:
e-mail: info@anasa.org.gr & inbox FB page Anasa Cultural Center
Oι θέσεις είναι περιορισμένες, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.