10/02/2018: Workshop Που πας χωρίς αγάπη


Που πας χωρίς αγάπη…
Εργαστήριο Ανατολίτικου χορού σε συνδυασμό με Αγιουρβεδική μάλαξη και διαλογισμό με τις Iωάννα Lilly & Έλενα Τσέλου

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 10.02.18 στις 12.00 με 18.00

Τα πέντε στοιχεία της φύσης Γη, Νερό, Φωτιά, Αέρας και Αιθέρας γίνονται στο συγκεκριμένο εργαστήριο η ιδέα και η έμπνευσή μας. Τα ίδια βασικά στοιχεία που συνθέτουν την φύση, αυτά επηρεάζουν και δρουν μέσα μας. Μέσα από τον ανατολίτικο χορό και την Αγιουρβεδική μάλαξη, μέσα από το σώμα και τις συνδέσεις του με τα ψυχικά και τα πνευματικά πεδία, θα έρθουμε σε επαφή με τα στοιχεία μέσα μας. Στόχος μας να δημιουργήσουμε μια αφορμή για να έρθουμε σε επαφή με το σώμα μας, τους ρυθμούς τουτις λειτουργίες του, την ομορφιά του καθώς και την σύνδεση του με την Ύπαρξη.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει:
• Θεωρητική εισαγωγή στον Ανατολίτικο χορό και την Αγιουρβεδική προσέγγιση.
• Πρακτικές ασκήσεις ανατολίτικου χορού.
• Βασικές τεχνικές μάλαξης σε κύρια μέρη του σώματος.
• Διαλογισμός πάνω στην Ανιδιοτελή Αγάπη.

Βιογραφικό Έλενα Τσέλλου
Είναι ελληνοιταλίδα και τα τελευταία δέκα χρόνια ζει στην Αθήνα.
Το ενδιαφέρον της για την αλληλεπίδραση νου και σώματος και πώς το πνεύμα εκδηλώνεται μέσα από αυτά, την κίνησε να συνδυάσει τις σπουδές της στην ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο LaSapienza της Ρώμης, με σπουδές πάνω στις εναλλακτικές θεραπείες όπως η Αγιουρβεδική μάλαξη (σχολή της Ρώμης Atharva Veda, AyurvedaTreatments). Στην Ελλάδα επίσης εμβάθυνε τις γνώσεις της πάνω στις ενεργειακές θεραπείες, όπως η Sutratma, στην φαρμακευτική χρήση των βοτάνων, τον διαλογισμό και την γιόγκα. Τα τελευταία δέκα χρόνια εκτός από ατομικές θεραπείες, οργανώνει σεμινάρια Αγιουρβεδικού Μασάζ και κατευθύνει διαλογιστικούς κύκλους.
Στόχος είναι η μετάδοση γνώσεων, εργαλείων και πρακτικών πάνω στην υγεία, την αυτοθεραπεία, και την αποκατάσταση της ενεργειακής ροής στο σώμα, είτε αυτό γίνεται σε μορφή ατομικής συνεδρίας, είτε σε μορφή σεμιναρίου. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη τροφή και πως επηρεάζει την ζωή και τον τρόπο σκέψης μας, την αναγνώριση των προσωπικών κύκλων σε συνδυασμό με τους κύκλους της φύσης, η ταύτιση με το δυναμικό μας και όχι με τα όρια μας.
Αγιουρβεδική Μάλαξη ABHYANGA
Το ABHYANGA είναι μία από τις πιο διαδεδομένες θεραπείες για τη διαφύλαξη της υγείας και την εξισορρόπηση των ενεργειών μέσα μας. Πρόκειται για ένα είδος μάλαξης που διαφοροποιείται ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του κάθε ατόμου καθώς οι τεχνικές μάλαξης διαφέρουν σε ένταση, βάθος και ρυθμό. Στην συνάντηση του θεραπευτή με τον θεραπευόμενο δημιουργείται ένας χώρος βαθιάς επικοινωνίας. Η ιδιαιτερότητα της θεραπείας αυτής είναι η χρήση επιλεγμένων φυτικών ελαίων.
Η εφαρμογή του Abhyanga καθυστερεί τη διαδικασία του γήρατος, ανακουφίζει σε περίπτωση κούρασης και αδυναμίας, τονώνει τους ιστούς και δυναμώνει το σώμα, χαρίζει βαθύ ύπνο, προσδίδει λαμπερή και απαλή υφή στο δέρμα, βελτιώνει τη κυκλοφορία. Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει τη κυκλοφορία, βοηθάει τον μεταβολισμό και τα εσωτερικά όργανα. Σε συνδυασμό με άλλες θεραπευτικές και διορθωτικές δράσεις, βοηθάει στην αντιμετώπιση του άσθματος, του διαβήτη, του υπερβολικού βάρους και γενικά βοηθάει την ενεργοποίηση του εσωτερικού συστήματος αυτο-ίασης, που όλοιέχουμε μέσα μας.

Βιογραφικό Ιωάννα Lilly
Η Ιωάννα είναι χορεύτρια ανατολίτικου χορού. Ο χορός ήταν πάντα το μεγάλο της πάθος. Σε ηλικία 6 ετών άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα κλασσικού μπαλέτου. Επίσης, συμμετείχε σε μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών στο Λύκειο των Ελληνίδων για 7 χρόνια. Πρώτη φορά άρχισε να εξασκεί την τέχνη του ανατολίτικου χορού το 2006 με τη Γαία Λάσκου, ενώ συνέχισε την εξάσκησή της και με τη Ρέα, πρωτοπόρο στο χορό της κοιλιάς στην Ελλάδα .
Τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει σε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια του χορού αυτού, όπως στο “1Ο OrientalPassion” με την Αιγύπτια καθηγήτρια Lubna Emam σχετικά με το TribalFusion με τη SamanthaEmanuel , τεχνικές πέπλου και « Upper body expressions » με την Αziza ,raqssharqi workshop με τη Fanni Kiss , Σεμινάριο Ενεργειακού Οριενταλ με τη Μαρία Τράκα , Σεμινάριο tribal fusion με τη Χριστίνα Μαρκοπούλου, καθώς και με την Iza Lo και fanveils με την υπέροχη Αmira Balkis , η οποία ήταν και δασκάλα της . Επίσης, έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια της Ένωσης Χοροθεραπευτών, αλλά και σε σεμινάρια Feldenkrais με την Moeno Wakamtsu. Υπήρξε μέλος της χορευτικής ομάδας “Hawazis” .
Παρακολούθησε εκπαιδευτικά εισαγωγικά σεμινάρια χοροθεραπείας της Ένωσης Ελλήνων Χοροθεραπευτών : « Ένα ταξίδι στον κόσμο της χοροθεραπείας » , « Ο χορός της ψυχής και του σώματος » , «Σώμα : Ψυχής όμμα » . Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε διάφορες καλλιτεχνικές ομάδες καθώς και συγκροτήματα μιας και απολαμβάνει μέσω των σεμιναρίων , αλλά και των καλλιτεχνικών δρώμενων ή παραστάσεων να εμπλουτίζει τις εμπειρίες και τις γνώσεις της σε σχέση με τις τεχνικές που αφορούν τον ανατολίτικο χορό , αλλά και την έκφραση επί σκηνής του χορευτή – performing .Ταυτόχρονα διδάσκει τεχνικές ανατολίτικου χορού και χορογραφεί .Τέλος, έχει συμμετάσχει στην οργάνωση καθώς και στην εκτέλεση χορευτικών παραστάσεων. Παραστάσεις χορού (αναφέρονται μερικές από αυτές ενδεικτικά) :
– « Hawazies » , θετράκι Λόφος Στρέφη καλοκαίρι 2007
– Αντιρατσιτικό Φεστιβάλ Αθήνας 2008 και 2013
– « Hawaziesστακόκκινα » , Cabaret Voltaire 2009
– Με τους Almahaba Cabaret Voltaire 2010
– BOOZE Cooperativa με τις μαθήτριές της Χριστούγεννα 2012
– OrfeuNegro με τις μαθήτριές της Δεκέμβριος 2013
– TabbaccoSouth Πύργος Διρρού Λακωνίας Μάιος 2013
– « Ηλίου πέπλα » , θεατράκι Λόφου Στρέφη, Μάιος 2014
– Εγκαίνια Λευκής Έκθεσης , Ορίζοντας Γεγονότων Φεβρουάριος 2015
– HabibiTsigganaFest – haflafiesta , 1002 Νύχτες Φεβρουάριος 2015
– Tribal Fest Χυτήριο , Μάρτιος 2016
– « Το κορίτσι και οι 7 Αγριόκυκνοι» παράσταση αφήγησης παραμυθιού και χορού
– Tribal Fest The Physis show Θέατρο Μεταξουργείο , Μάρτιος 2017
Επίσης έχει συμμετάσχει στην παραγωγή και στην εκτέλεση της θεατρικής παράστασης «Δεν ξέρω πώς να το πω» βασισμένη στο βιβλίο της Sarra Kein «4.48 Ψύχωση», το Φεβρουάριο 2012 στο θέατρο Βαφείο Λάκης Κάραλης .

πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής:
e-mail: info@anasa.org.gr & inbox fb page Anasa Cultural Center
Oι θέσεις είναι περιορισμένες, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.