Έκθεση αφρικανικής μάσκας | Προσεγγίζοντας την έμφυλη ισότητα μέσα από την τέχνη


Έκθεση αφρικανικής μάσκας | Προσεγγίζοντας την έμφυλη ισότητα μέσα από την τέχνη

Εγκαίνια: 4 Νοεμβρίου 2023, 19:00
Noucmas, Κάσου 3, Κυψέλη

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Διάρκεια έκθεσης: 4 Νοεμβρίου – 26 Νοεμβρίου 2023
Δευτέρα – Κυριακή, 16:00 – 21:00

Ακολουθήστε το Facebook Event για ενημερώσεις
—————————————————————–

Το Anasa Cultural Center διοργανώνει έκθεση των έργων που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων του προγράμματος «EQUAL_GEN: Νέες και νέοι για την ισότητα των φύλων».

Η έκθεση περιλαμβάνει αφρικανικές μάσκες που κατασκευάστηκαν από τις συμμετέχουσες/έχοντες του εργαστηρίου «Εξερευνώντας την έννοια της ισότητας των φύλων» με τoν Moiz Salman. Στο σεμινάριο εξερευνήσαμε την έννοια της έμφυλης ισότητας και τον ρόλο της τέχνης στην οικοδόμηση ενός πιο δίκαιου και ισότιμου κόσμου για όλους και όλες.

Στην έκθεση, θα έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε και τα ποιήματα που γράφτηκαν  στο εργαστήριο «Ταυτότητα Φύλου & Έκφραση – Τι σημαίνει να είμαι εγώ;» με την Gloria Nzanga. Στο διαδραστικό σεμινάριο συγγραφής και ποίησης, ανακαλύψαμε, μέσω του ρυθμού της μουσικής και την αναζήτηση λέξεων, πως έχουν διαμορφωθεί οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Στο χώρο θα υπάρχουν και τα κείμενα που δημιουργήθηκαν και μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου «Πώς ξύπνησε η ωραία κοιμωμένη», της Χριστιαλένας Γιάννου.

Θα έχετε, επίσης, την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το βίντεο που συνθέσαμε κατά τη διάρκεια όλου του έργου, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα εργαστήρια που πραγματοποιήσαμε στην Αθήνα, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη και τη Μυτιλήνη.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν 2 ανοιχτά βιωματικά καλλιτεχνικά workshops με τίτλο «Πώς ξύπνησε η Ωραία Κοιμωμένη;», από τη Χριστιαλένα Γιάννου.

Θα είναι χαρά μας να παρευρεθείτε στα εγκαίνια της έκθεσης το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου στις 19:00, για να χορέψουμε στην πολυρυθμία των αφρικάνικων κρουστών, να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας και φυσικά να συζητήσουμε για τα έργα υπό το πρίσμα της έμφυλης ισότητας.

Θα ακολουθήσει DJset με τον Aris Kokou.

—————————————————————–

Δήλωσε συμμετοχή στο εργαστήριο «Πώς ξύπνησε η Ωραία Κοιμωμένη;»

Δευτέρα 6/11 & Δευτέρα 20/11| 18:30-20:30

Δηλώσεις εδώ

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λίγα λόγια για το εργαστήριο: Ένα βιωματικό καλλιτεχνικό εργαστήριο με εργαλεία του το δράμα και το θεατρικό παιχνίδι που θα μας βοηθήσει να διερευνήσουμε πού βρίσκονται τα όρια και η συναίνεση στις ανθρώπινες σχέσεις.

—————————————————————–

Η έκθεση και οι παράλληλες δράσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα EQUAL_GEN και υλοποιούνται στο πλαίσιο του Active citizens fund, με συντονιστή φορέα το Κέντρο Διοτίμα και εταίρους το Emantes – International Lgbtqia+ Solidarity και το Anasa Cultural Center. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους €15 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.