09/09/2015: Έναρξη του έργου «Πολυπολιτισμικός θίασος ΑΝΑΣΑ: Ένα καραβάνι χωρίς σύνορα» στα πλαίσια του προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» του Ιδρύματος Μποδοσάκη


anasa_logo

LOGOS_SAMEratio_Horiz_GR

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έναρξη του έργου «Πολυπολιτισμικός θίασος ΑΝΑΣΑ: Ένα καραβάνι χωρίς σύνορα» στα πλαίσια του προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» του Ιδρύματος Μποδοσάκη

Το Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικάνικης Τέχνης και Πολιτισμών ANASA έχει την χαρά και την τιμή να ανακοινώσει την έναρξη του έργου «Πολυπολιτισμικός θίασος ΑΝΑΣΑ: Ένα καραβάνι χωρίς σύνορα».

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το έργο περιλαμβάνει την δημιουργία πολυπολιτισμικού θιάσου που θα συνδιαμορφώσει και θα υλοποιεί πολιτιστικό πρόγραμμα παιδαγωγικού, βιωματικού και διαδραστικού χαρακτήρα σε σχολεία πρωτίστως σε απομακρυσμένες περιοχές, με σκοπούς την καταπολέμηση των διακρίσεων, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, και την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα προσφύγων, αιτούντων άσυλο & μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών & ασυνόδευτων ανηλίκων. Ο θίασος θα περιλαμβάνει ομάδες κρουστών, τραγουδιού, χορού, εικαστικών, θεάτρου / αφήγησης. Θα υλοποιεί τριήμερο πρόγραμμα με εργαστήρια και παράσταση στο τέλος. Όλες οι ομάδες θα είναι μικτές (Έλληνες & πρόσφυγες / μετανάστες, γυναίκες & άντρες) για την αμοιβαία εκμάθηση και διάδοση της γνώσης, την ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου, την ενδυνάμωση, ανάπτυξη ικανοτήτων και ομαλή ένταξη προσφύγων / μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, και την προώθηση της ισότητας των φύλων.

Η διάρκεια του έργου είναι έξι μήνες, από 09/2015 έως 02/2016 και θα υλοποιηθεί στις εξής περιοχές: Αττική, Έβρος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Ρόδος.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να επικοινωνήσουν με τον συντονιστή του έργου Μιχάλη Αφολάνιο, συνδιαχειριστή του Πολιτιστικού Κέντρου ANASA (e-mail: info@anasa.org.gr, τηλέφωνο: 6932382313).

2015-09-10-PHOTO-1

2015-09-10-PHOTO-2

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.