Προβολή ντοκιμαντέρ Moroccana του Αλέξη Γραμματικού


“Προβολή ντοκιμαντέρ Moroccana” του Αλέξη Γραμματικού

+ παρουσίαση του εργαστηρίου “Smart-Doc”

 
Στα πλαίσια των i-Doc προβολών στο Anasa Cultural Center, Σφακτηρίας 24 & Πλαταιών στον Κεραμεικό, σας καλεί στην προβολή του μουσικού ντοκιμαντέρ του Αλέξη Γραμματικού, “Moroccana” την Κυριακή 14 Απρίλη, ώρα 19:30, με ελεύθερη είσοδο, παρουσία του δημιουργού.
Ένας μουσικός, ένα σαξόφωνο και ένα smartphone δημιουργούν και καταγράφουν επί τόπου, συναντώντας ντόπιους καλλιτέχνες του Μαρόκο, το soundtrack ενός ταξιδιού που κρατάει 45 μέρες και νύχτες. Από την Καζαμπλάνκα έως την έρημο Σαχάρα…
 
Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση καθώς και δηλώσεις συμμετοχής όσων το επιθυμούν για το εργαστήρι “Smart-Doc” με θέμα τη δημιουργία ντοκιμαντέρ με χρήση κινητού τηλεφώνου.
 
Tι θα συνέβαινε εάν αποφασίζαμε να δημιουργήσουμε μία ταινία ή ένα ντοκιμαντέρ με το κινητό μας τηλέφωνο;
Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας μορφής βιντεοσκόπησης όταν η κάμερα απενοχοποιείται κοινωνικά όντας ένα κινητό τηλέφωνο, αλλά οι τεχνικές δυνατότητες είναι παρόμοιες με εκείνες ενός επαγγελματικού εξοπλισμού;
 
Η έναρξη του εργαστηρίου θα ορισθεί κατόπιν συνεννόησης με τους συμμετέχοντες και στόχος τους θα είναι η δημουργία ενός short documentary σε θέμα προσωπικής επιλογής του καθενός, μέσα από την ανάλυση ηθικών, τεχνικών ζητημάτων καθώς και την εισαγωγή στο μοντάζ.
 
*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς και περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία της ομάδας.
 
**Την βραδιά της προβολής θα διατίθεται σε CDs το Orignal Soundtrack του ντοκιμαντέρ στην τιμή των 7€.
 
***Οι Anasa Drummers σας καλούν σε ανοιχτό μουσικό jam μετά την προβολή του ντοκυμαντέρ.
 
Alegros Gramma, κατά κόσμον Αλέξης Γραμματικός, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1982, έχει ζήσει σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Αλεξανδρούπολη και είναι μουσικός (σαξόφωνο, κιθάρα, φωνητικά, σύνθεση, παραγωγή) με πτυχίο δημοσιογραφίας. Έπειτα από δύο προσωπικά άλμπουμ σε Αθήνα (“Gone by the Sea”) και Κωνσταντινούπολη (“Nueva Vista – days of istanbul”), καθώς και σύνθεση δύο original soundtracks για αντίστοιχα ντοκιμαντέρ (“Argo Navis”, “Down Time”), αποφάσισε το 2016 να πάει στο Μαρόκο με σκοπό την δημιουργία ενός μουσικού ντοκιμαντέρ.
Επέστρεψε με οπτικό υλικό 10 ωρών και 23 ηχογραφημένα original tracks έπειτα από 45 μέρες. Κινηματογραφώντας σε υψηλή ποιότητα (Full HD 1080) αποκλειστικά με το κινητό του τηλέφωνο και έπειτα από τις πολύ σημαντικές διαδικασίες μίξης ήχου και μοντάζ εικόνας γεννήθηκε το μουσικό ντοκιμαντέρ Moroccana. Με διεθνή παρουσία σε φεστιβάλς καθώς και διάκριση ως καλύτερου soundtrack (Barcelona Planet Film Festival 2018) η Moroccana πλέον έχει συμβόλαιο διανομής με την Feelgood Entertainment και αναμένεται σύντομα η προβολή της από την ΕΡΤ.
 
www.alegros-gramma.com
 
Moroccana fb page:
https://www.facebook.com/alegrosmorocco/
 
Moroccana trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=iwYa0A00dFs

 

 

 

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.