Ιαπωνικά Τυμπάνα ΤΑΙΚΟ με το Νίκο Σουλιώτη


ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΤΥΜΠΑΝΩΝ ΤΑΙΚΟ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ, ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ & ΠΑΙΔΙΑ
Κάθε Τετάρτη 18:00-20:00 τμήμα προχωρημένων
κάθε Πέμπτη 18:00-20:00 τμήμα αρχαρίων
κάθε Σάββατο 10:30-11:30 παιδικό τμήμα
με τον Νίκο Σουλιώτη.
Με φρέσκια διάθεση, σε νέο χώρο – στο φιλόξενο Anasa Cultural Center !
Ελάτε να ιδρώσουμε, να γελάσουμε, να συντονιστούμε…
Taiko είναι τα εντυπωσιακά Κρουστά που έγιναν γνωστά παγκοσμίως από το συγκρότημα KODO.
Σε αυτό τον κύκλο θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να βιώσουμε κατ’αρχάς το προκλητικό, ενεργητικό και δυναμικό “Ad Lib” στυλ του Τaiko από την περιοχή Hokuriku στην Δυτική ακτή της Ιαπωνίας – φημισμένη ως το «φυτώριο του Taiko» αφού από εκεί ξεκίνησε το πρώτο μεγάλο κύμα συγκροτημάτων Taiko την δεκαετία του 1960 – αλλά και άλλα στυλ διαδεδομένα σε όλο τον κόσμο.
Συγγενεύοντας με τις πολεμικές τέχνες, το TAIKO DO είναι μία μαθητεία η οποία απαιτεί πειθαρχημένη εξάσκηση, αντοχή, πνευματική επαγρύπνηση και συγκέντρωση. Είναι αθλητικό και συγχρόνως πολύ διασκεδαστικό.
Το να μαθαίνεις Τaiko είναι σαν να μαθαίνεις μια καινούργια γλώσσα, όμως δεν είναι μόνο η εκμάθηση των ρυθμών, το πώς να χτυπάς το τύμπανο, πώς να κρατάς το τέμπο ή πώς να κρατάς μια ωραία στάση – είναι πολλά περισσότερα…
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ:
* Αρχάριους – με λίγη ή και καθόλου εμπειρία στο Τaiko αλλά καλή αίσθηση του ρυθμού.
* Ντράμερς ή μουσικούς που παίζουν κρουστά και επιθυμούν να γνωρίσουν ένα διαφορετικό στυλ παιξίματος.
* Χορευτές, εξασκούμενους σε Πολεμικές Τέχνες της ανατολής και γενικά όποιον χαίρεται τον ρυθμό, και ενδιαφέρεται για τον Ιαπωνικό πολιτισμό.
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
Ζέσταμα-διατάσεις, Διαλογισμό zazen, Τεχνική-στάση, Ασκήσεις ρυθμολογίας στο τύμπανο/στο σώμα, Kuchi shōga: τραγούδισμα με συγκεκριμένες συλλαβές των ασκήσεων-κομματιών που παίζουμε, Κινησιολογία, Συνθέσεις του sensei Kurumaya Masaaki, της sensei Liz Walters και άλλων.
– ΟΡΙΟ συμμετεχόντων 9 άτομα – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τα όργανα για τα μαθήματα παρέχονται από εμάς.
Φοράμε μια άνετη φόρμα-παντελόνι, παπούτσια αθλητικού τύπου.
Είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να κλείσετε θέση.
Θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (αποστάσεις, αλκοολούχα αντισηπτικά διαλύματα, εξαερισμός, απολύμανση κλπ)
ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΘΕΣΗ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 6995856038, ή στείλτε email στο nikolissouliotis@gmail.com ή στο info@anasa.org.gr

* * *
ANASA Cultural Center Σφακτηρίας 24 & Πλαταιών, Κεραμεικός, ΤΚ 10435, Αθήνα
Πρόσβαση:
Μετρό – στάσεις Κεραμεικός/Μεταξουργείο (7-8 λεπτά με τα πόδια)

ΝΙΚΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ:
Ίδρυσε (2013) και είναι υπεύθυνος του πρώτου συγκροτήματος και της ομώνυμης σχολής Ιαπωνικών (Taiko) κρουστών ΑΤΕΝE DAIKO – ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ στην Ελλάδα σε συνεργασία με την sensei LIZ WALTERS.
Σπουδάζει Taiko από το 2013 στην Αθήνα, το Λονδίνο, την Ιαπωνία και το Αμβούργο με μερικούς από τους μεγαλύτερους δάσκαλους-sensei παγκοσμίως: LIZ WALTERS, KURUMAYA MASAAKI, ART LEE, MASARU TSUJI, EIICHI SAITO, SOJI KAMEDA, PJ HIRABAYASHI, SHOGO YOSHII, JONATHAN KIRBY, FUMI TANAKADATE, BRUCE MUI GHENT .
Παράλληλα εργάζεται ως μουσικός παραδοσιακών και ethnic κρουστών στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και ως δάσκαλος ρυθμολογίας και κρουστών από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Η παιδαγωγική μέθοδος που ακολουθεί στη διδασκαλία του στηρίζεται στην πολύχρονη εμπειρία και σπουδή του ( 2005-2013 με τον Μ.Τζιγκοτζίδη ) στην παιδαγωγική Waldorf του Rudolf Steiner, κάτι που συνεχίζει μέχρι και σήμερα κατ’ιδίαν ή ομαδικά.
Έχει σπουδάσει:
~ Βραζιλιάνικα, Ινδικά, Ελληνικά-Μεσογειακά κ.α κρουστά σε σειρά σεμιναρίων και μαθημάτων, με δάσκαλους όπως ο Ravi Magnifique, Λευτέρης Μητρόπουλος, Νίκος Νταρίλας, Βαγγέλης Καρίπης, Glen Velez, Okay Temiz κ.α.
~ Βυζαντινή και Παραδοσιακή μουσική, καθώς και Παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς στις σχολές του Σίμωνος Καρρά 1999-2001 και του Τάσου Φωτόπουλου ( Όμιλος Ελλ.Τεχνών, 2007-2009).
~ Το 2017-2019 σπούδασε θεραπευτικό τραγούδι (την μέθοδο που ανέπτυξε η Valborg Werbeck-Svärdström) στην Σχολή Αποκάλυψης της Φωνής, γνωστή διεθνώς ως “The School of Uncovering the Voice”
Υπήρξε μέλος (2013-2019) της καλλιτεχνικής εμψυχωτικής ομάδας “Οι Άγγελοι της Χαράς” που δραστηριοποιείται σε νοσοκομεία Παίδων (Πεντέλης , Αγλ. Κυριακού και Αγ. Σοφία, Ογκολογική μονάδα παίδων Μ.Βαρδινογιάννη-Ελπίδα) καθώς και σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλα Ιδρύματα για παιδιά και ηλικιωμένους με ειδικές ποιότητες.
Από το 2008 είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου των φίλων της παιδαγωγικής Waldorf.
” Ξεκίνησα να διδάσκω Taiko σκοπεύοντας να φέρω σε επαφή τους ανθρώπους γύρω μου με αυτόν τον τρόπο παιξίματος των τυμπάνων που είναι ο πιό ολιστικός από όσο γνωρίζω, με ένα πολύ βαθύ και ευρύ υπόβαθρο και ήθος και που απευθύνεται στο κεφάλι, στην καρδιά και στα άκρα μας”.
Συγκρότημα Atene Daiko – Τα Τύμπανα του Ήλιου:

https://www.facebook.com/atenadaiko?fref=ts

Σχολή Atene Daiko Dojo – Tα Τύμπανα του Ήλιου:

https://www.facebook.com/Atene-Daiko-%CE%A4%CE%B1-%CE%A4%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%89%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%85-School-of-Japanese-Percussion-Taiko-100675438002313

Ενδεικτικό βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=ElbfAFkPupo

 

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.