Βασικές Τεχνικές Τσίρκου με τον Michael Afolayan στο Circus Athens


Βασικές Τεχνικές Τσίρκου με τον Michael Afolayan στο Circus Athens, Mυκηνών 11 & Μεγ. Αλεξάνδρου στον Κεραμεικό, σε συνεργασία με το Anasa Cultural Center συνδημιουργεί ένα εργαστήριο που στοχεύει στην εκγύμναση του σώματος, του πνεύματος και την ανάπτυξη επιδεξιότητας στον χειρισμό αντικειμένων, μέσω των τεχνών του τσίρκο.

Κάθε Τετάρτη 18:00-20:00

Απευθύνεται σε ηλικίες 13 και άνω.
Πληροφορίες & Συμμετοχές: info@anasa.org.gr

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
Το εργαστήριο είναι μια εισαγωγή στις βασικές τέχνες του τσίρκο. Στις τέχνες του τσίρκο συναντάμε :
Τεχνικές που βασίζονται στην αρχή του ’’πετάω και πιάνω’’ (Catch and throw), κορύνες (Club juggling), μαντήλια (Scarf juggling).
Τεχνικές που βασίζονται στις αρχές της επαφής του σώματος με ένα αντικείμενο όπως ο χειρισμός σφαιρικών αντικειμένων (Contact juggling) και ο χειρισμός καπέλων (Hat manipulation).
Τεχνικές ισορροπίας (Balance), ισορροπία πάνω σε κύλινδρο (Rolla bolla), μονόροδο, ξυλοπόδαρα.
Θέατρο. Οι ενδιαφερόμενοι/ες, μέσα από μια σειρά ασκήσεων, έρχονται σε επαφή με καθεμία από τις παραπάνω τέχνες και αναπτύσσουν τις ικανότητες τους, σωματικές και ψυχικές καθώς και τα εκφραστικά τους μέσα. Η τέχνη του τσίρκο αναπτύσσει τα αντανακλαστικά ευχάριστα, είναι εξαιρετική αερόβια γυμναστική, διατηρεί και αυξάνει το εύρος κίνησης στα χέρια, τους ώμους, βελτιώνει τον βαθμό εστίασης, συγκέντρωσης του νου και τον συντονισμό του σώματος .

*Το Circus Athens & το Anasa Cultural Center πέρα από γειτονάκια, συνεργαζόνται στενά όλα αυτά τα χρόνια ως συνοδοιπόροι, διατηρώντας κοινές αξίες και όραμα. Ελάτε μαζί μας στο Μαγικό Κόσμο του Τσίρκου!!!

 

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.